Emeklilerin hayallerini yıkacak haber! Muhammet Bayram'dan üzücü açıklama geldi: İkramiye hayalleri suya düşüyor

Emeklilerin hayallerini yıkacak haber! Muhammet Bayram'dan üzücü açıklama geldi: İkramiye hayalleri suya düşüyor

Emeklilerin tüm hayalleri suya düştü. Toplu sözleşme zam oranlarının açıklanması ile birlikte gözler bu kez de emekli zamlarına çevrildi. Emekli zamları ile ilgili açıklama Muhammet Bayram’dan geldi. İşte Bayram’ın o açıklamaları…

Emekli maaşlarına yapılacak ara zam oranları merak edilirken gözler bu kez de Ekim ayına çevrildi. Ağustos ayı enflasyon rakamları belirlenirken 2 aylık enflasyon farkı açıklanmış oldu. Maaşları ara zam yapılması durumunda ne kadar artış yapılacağı merak edilirken konu hakkında açıklamalar da Ekonomist Muhammet Bayram’dan geldi. Milliyet.com.tr'ye konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, yılın ikinci yarısını kapsayan 6 aylık süreci işaret etti. Emeklilerin hayalleri bir bir suya düşüyor. İşte Bayram’ın o açıklamaları…

ARA ZAM OLURSA NE KADAR OLACAK?


2023 yılının ikinci 6 aylık sürecini işaret eden Bayram, temmuz ve ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklandığını söyledi. İlk ay %9,49, ikinci ay ise %9,09 oranında belirlenen enflasyon rakamları kümülatif olarak toplamda 19,52'lik bir enflasyon farkı ortaya çıkarıyor
Eylül ayı enflasyon rakamlarının gelecek ayı 3'ünde açıklanacağını belirten Bayram, en düşük enflasyon oranının %7 civarında olacağının altını çizdi. Bu rakamlarla birlikte 3 aylık enflasyon farkının %26 ile 27 arasında değişiklik göstereceğini belirten Muhammet Bayram, “Ekim ayında ara bir zam bekliyoruz. Ancak nihai zammın ocak ayında, yani sene başında yapılacağını bilmek gerek. Ara zam olursa en az yüzde 20’lik bir zam söz konusu olacaktır.” şeklinde konuştu.

para-hesap-1.jpg


REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?


Emekli maaşlarını ara zam yapılması durumunda kök maaşın seyyanen zam ile arttırılması ile birlikte artı oransal zam şeklinde bir artış yapılabileceği belirtildi. Tüm bunların yanı sıra enflasyon farkına refah payının eklenmesinin sene başı itibariyle yapılacağını işaret eden uzman isim, bu süreç içerisinde daha fazla bir artış beklentisi olduğunu aktardı.

paralar-2.jpg

MEMUR EMEKLİLERİNİ ARA ZAM VERİLECEK Mİ?

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Muhammet Bayram, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na bağlı emeklilerin ara zam oranlarından etkileneceğini belirterek, zamlı ödemelere yeşil ışık yaktı.

paralarr.jpg


Zamlı ödemelerin hesaplara yatırılması için ekim ayı sonunu işaret eden Muhammet Bayram, zam farkına emeklilerin bir sonraki ayın başında alabileceğini ifade etti. Bu konu üzerinde Bakanlığın çalışması olduğunu belirten Bayram, “ Hazır bir kanun düzenlemesi ile beraber bu Meclis’e sevk edilir ve kabul edilirse ekim ayında emeklilerimiz zamlı maaşlarını alabilirler. Ancak alamasalar dahi asıl maaşlarını alırlar, daha sonrasında zam farklarını alabilirler.” dedi.

EMEKLİLERE 5.000 TL İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?


29 Ekim cumhuriyet bayramında emekli maaşlarına 5000 TL ikramiye verilecek iddiaları da gündeme bomba gibi düştü. İddialar hakkında açıklamalarda bulunan Bayram, bu konu hakkında herhangi bir beklenti olmadığının altını çizdi. Emeklilerin toplamı kırılgan kesimi olduğunu vurgulayan uzman isim, bu vatandaşların üzerinden enflasyonist baskının alınması gerektiğini söyledi. “Devletimiz her fırsatta enflasyon farkı ve refah payı artışı ile beraber bu etkiyi azaltmaya çalıştı.” sözlerini dile getiren Muhammet Bayram, 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle bu süreçte sadece emeklilere değil tüm çalışanlara devletin katkıda bulunabileceği beklentisi olduğunu aktardı.

para-verilmesi.jpg


Doğalgaz keşifleri ile birlikte ilk ay doğalgaz tüketim bedellerinin faturalara yansıtılmadığını dile getiren uzman isim, 1 yıl boyunca 25 metreküp doğalgaz bedelinin hanelerde tüketim olarak yansıtılmayacağını söyledi. Muhammet Bayram, oluşan milli kazancın milli gelir olarak her fırsatta devlet tarafından vatandaşa dağıtıldığını ifade etti.

5000 TL ÖDEME YOK

Emeklileri verilmesi beklenen 5.000 TL'lik ikramiyeler hakkında açıklamalarda bulunan Muhammet Bayram, yaşanan gelişmeler doğrultusunda emeklilere bu rakamların verileceği hakkında bir düşüncesi olmadığını söyledi. Bayram, Ben o yüzden emekliler için en azından şu anda 5 bin TL ikramiye verileceğini düşünmüyorum. Ocak ayında refah payı ilavesi ile birlikte ben bunun fazlası ile yansıtılacağını düşünüyorum.” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN