Emeklinin ikramiye sevinci! O tarihte hesapları kontrol edin, 5000 TL ikramiye hesaplara yatacak iddiası

Emeklinin ikramiye sevinci! O tarihte hesapları kontrol edin,  5000 TL ikramiye hesaplara yatacak iddiası

Son dakika haberi... Emekli maaşı bayram ikramiyeleriyle ilgili flaş gelişme! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları tarafından paylaşılan kulis bilgilerine göre, emeklilere özel bir 3. ikramiye hazırlığı yapıldığı belirtildi. Gelen haber sonrası vatandaşlar 'Emeklilere bayram ikramiyesi verilecek mi? Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. O tarihte hesapları kontrol edin, 5000 TL ikramiye hesaplara yatacağı iddia edildi!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri ile ilgili kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının emeklilere özel bir 3. ikramiye hazırlığı içinde olduğunu öne sürmesi emeklileri heyecana boğdu. Vatandaşlar 'Emeklilere bayram ikramiyesi verilecek mi? Emeklilere ne kadar bayram ikramiyesi verilecek?' sorularını araştırmaya başladı. Emekliler bu haberle çifte bayram yaşayacak! O tarihte hesaplarınızı kontrol edin. Milyonlarca emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek. İşte detaylar haberimizde...

EMEKLİLER ÇİFTE BAYRAM YAŞACAK! KULİSLERDEN İLK BİLGİ GELDİ

Türkiye'de emeklilere hey Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı öncesi ödenen bayram ikramiyelerinin Cumhuriyet Bayramı'nda da verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutlamak ve emeklilere teşekkür etmek amacıyla gündeme gelen bu özel ikramiye, emekliler arasında büyük bir beklenti yaratmış durumda. Peki 29 Ekim'de bayram ikramiyesi verilecek mi?

ghhghg-2023-09-30t101128-496.jpg

Bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerden hariç, bir üçüncü ikramiye ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının hazırlık yaptığı öğrenildi.

O TARİHTE HESAPLARA 5 BİN TL YATIRILACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik özel açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

"Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır."

EMEKLİLERE 100. YIL İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerden hariç, bir üçüncü ikramiye ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının hazırlık yaptığı öğrenildi. CNN TÜRK'te konuşan Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, emeklilere ek zam çalışmalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta. Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durum da ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor. Bunu yerinde buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerek. Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir.

yeni-hj.jpg

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN