Erbakan'dan şok eden dolar tahmini! Doları olanlar hazır olun... Seçimlere bile kalmayacak!

Erbakan'dan şok eden dolar tahmini! Doları olanlar hazır olun... Seçimlere bile kalmayacak!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dolara ilişkin duyanların şaşkına çevirecek bir tahminde bulundu. İktidarın ekonomi politikasını eleştiren Erbakan, özellikle doları olanları uyardı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ak Parti ile ittifak olan lakin sonradan yollarını ayıran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Giresun mitinginde halka seslendi. Burada yaptığı konuşmasında ikisi de her ne ekonomi politikalarına tepki gösteren Erbakan, geçtiğimiz seçimlerden önce doların 19 lira olduğunu lakin bugün 34 liraya dayandığının altını çizerek, “Bu hızla giderse seçime kadar dolar 38 lira olursa şaşmayın” dedi.

yeni-proje-11.jpg

“AÇLIK SINIRI 19 BİN 500 LİRA OLMUŞ”

Halk TV'de yer alan habere göre, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 mart yerel seçimleri öncesinde şehirleri gezerek mitinglerini yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda gittiği duraklardan biri olan Giresun'da halka karşı konuşmalarda bulundu. Erbakan, hükümetin ekonomi politikasına beğenirken ilk olarak açlık sınırı konusunu ele aldı. Açlık sınırının 19 bin 500 lira olduğunu ifade eden Erbakan şunları söyledi:

yeni-proje-3-001.jpg

"Açlık sınırı, 19 bin 500 lira olmuş emekli maaşı ise 10 bin lira, asgari ücret 17 bin lira. Milyonlarca emekli ve 10 milyon asgari ücretli, bugün açlık sınırının altında yaşamak mecburiyetinde kalıyor. Yoksulluk sınırı 53 bin lira oldu. Bu yeni fiyatlarla, bu enflasyon ortamında 53 bin liranın altında gelirin varsa, bu ülkede fakirsin. Bu matematiğe göre Türkiye'de halkın yüzde 85'i yoksul, yüzde 45'i açlık sınırının altında. Onun için banka kredisine ve kredi kartına gitmek zorunda kalıyor. 20 sene de vatandaşın bankaya borcu 6 milyar liradan 2,5 trilyon liraya çıktı. Yani 400 misli borçlandık. Bakın bugün Sağlık Bakanlığı ramazanda dengeli beslenmek için bir menü açıklıyor. Diyor ki; bu peynirden bu kadar, bu kadar gram süt, bu kadar gram karbonhidrat yazmışlar. Bunların toplam 1 aylık bedeli 32 bin lira yapıyor. Yani 4 kişilik bir ailenin ramazanda iftar ve sahurda dengeli ve sağlık beslenebilmesi için 32 bin lira lazım."

yeni-proje-10.jpg

DOLARA İLİŞKİN BEKLENMEDİK YORUM

Erbakan, ekonomi alanında “Milli Görüş” akşam ekonomisinin uygulanması gerektiğini ifade ederek konuşmasının devamında şunlara yer verdi:

"Geçen seçimden önce dolar 19 liraydı. Bugün 34 liraya dayandı. Bu hızla giderse seçime kadar dolar 38 lira olursa şaşmayın. 2 seçim arasında dolar kuru 19 liradan, 38 liraya fırlıyor ve halen daha siz enflasyon düşecek hikayesi anlatıyorsunuz. Dolar kurunun 2'ye katladığı bir ortamda bu kadar da ithalata bağlı ekonominin olduğu ülkede enflasyon düşer mi Allah aşkına? Bir yandan enflasyon düşecek hikayesi ile milleti avutuyorlar, öbür taraftan orta vadeli programda yıl sonu enflasyon yüzde 45 olacak yazmışlar. Kendi kendileriyle çelişiyorlar. Doların 45 lira olduğu ülkede enflasyon düşer mi Allah aşkına? Hem dolar yıl sonunda 45 lira olacak diyor, hem de merak etmeyin bu baharda, bu yazda, bu yıl sonunda enflasyon düşecek diyor. Hepsi hikaye. "Milli Görüş'ün ekonomi modeli uygulanmadığı için kaynaklar, imkanlar imtiyazlı holdinglere gidiyor. İsrafa gidiyor ve faize gidiyor. "Milli Görüş'ün ekonomi modeli uygulandığı zaman, üretime istihdama ve ihracata dayalı bir ekonomi modeli. İşte kurtuluş bununla mümkün. Bununla mümkün olduğu için de milletimiz kurtuluşu Yeniden Refah'ta, "Milli Görüş'ün temsilcisi olan bizim partimizde görüyor, akın akın Yeniden Refah'a koşuyor. Ve yine milletimiz bu ekonomik sıkıntıları gördükçe merhum Erbakan Hoca'mızın Başbakan olduğu dönemi hatırlıyor, o dönemdeki Milli Görüş bereketini hatırlıyor ve o Milli Görüş'ün temsilcisi olan Yeniden Refah Partimize koşuyor. Erbakan Hoca'mızın Başbakan olduğu dönemde işçiye yüzde 125, memura yüzde 200, BAĞ-KUR emeklisine yüzde 320 maaş zammı yapıldı. Bu ülkede yaşandı bu olay. Emekliler, "Bizim harçlığımızı maaş haline Erbakan Hoca'mız getirdi" diyor. İşte Milli Görüş'ün bereketi bu.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN