Erdoğan AK Parti içinden gelen itirazlara rağmen faiz indirdi

Erdoğan AK Parti içinden gelen itirazlara rağmen faiz indirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup toplantısında dile getirdiği 'Faizi savunan arkadaşlarla yol yürümem mümkün değil. Nas ortada. Nas orada dururken sana ne oluyor, bana ne oluyor' çıkışının gerekçesi belli oldu. Reuters'a konuşan AK Partili kaynaklar parti içinde ekonomik realiteyle örtüşmeyen faiz indirimine karşı isimler olmasına rağmen Erdoğan'ın faizleri indirdiğini söyledi.

Reuters AK Parti içerisinden iki üst düzey isme dayandırdığı analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti içerisinden gelen itirazlara rağmen düşük faizleri indirmekte kararlı olduğunu ileri sürdü.

Parti içerisindeki tartışmalara hakim olduğu belirtilen bu kaynaklar bazı yetkililerin Erdoğan'ın faizleri düşürme politikasından rahatsız olduğunu ve kendisine de bunu ilettiklerini belirtti. Fakat bu isimlerin Erdoğan'ı ikna etmeyi başaramadığını diğerlerinin de artık ikna çabalarını bıraktığını vurguladı.

"FİKİRLERİNİ ERDOĞAN'A AKTARAMADILAR"

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey AK Parti yetkilisi "Farklı bir politika izlenmesi gerektiğini düşünenler bu fikirlerini cumhurbaşkanına aktarmakta başarılı olamadılar," ifadelerini kullandı. Aynı yetkili cumhurbaşkanının bu politikaları sürdürmekte kararlı olduğunu ve faizlarin düşük tutulması ile enflasyonun da ilerleyen zamanlarda düşeceğini inandığını belirtti.

Bu durum da ülkedeki krizin yakın bir zamanda çözülemeyeceğine işaret ediyor.

TÜRK LİRASININ DEĞERİ YÜZDE 23 DÜŞTÜ

Erdoğan geçtiğimiz günlerde iki defa kamuya açık bir şekilde yüksek faizlerle mücadelesinin süreceğini söyledi ve bu süre içerisinde Türk Lirası yüzde 23 değer kaybetti.

Ekonomistler Erdoğan'ın fikir değiştirerek merkez bankasının faizleri artırmasına izin vermemesi halinde Türkiye'nin daha yüksek enflasyonun yanı sıra şirket ve bankalarda muhtemel iflaslarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN