Et değil gram altın alıyoruz! Vatandaş artık tadını tuzunu unutacak: Bayram öncesi et fiyatlarına rekor zam geldi

Et değil gram altın alıyoruz! Vatandaş artık tadını tuzunu unutacak: Bayram öncesi et fiyatlarına rekor zam geldi

Altın fiyatıyla yarışan kırmızı et fiyatlarında bayram öncesi rekor zam geldi. Yıl başından itibaren üst üste binen zamlar vatandaşa kırmızı etin tadını unutturacak. Peki kırmızı et kilo fiyatı ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Ekonomik sıkıntıların gündemde yer aldığı sıralarda, siyasetçiler bu kez de kırmızı eti değerlendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, ekonomik krizin getirdiği düşük alım gücüyle kırmızı et fiyatlarından bahsetti. Zam üstüne zam alan kırmızı et fiyatı bakın ne kadar oldu?

KIRMIZI ETE ULAŞIM ZAMLANDI

Yerel seçimlerin ardından ekonomik sıkıntılar yeniden gündemde yerini aldı. CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, kırmızı et hakkında yazılı açıklamada bulundu. Hayvancılığın sürdürülebilir bir tarafının kalmadığını söyleyerek, ekonomik kriz nedeniyle düşen alım gücünden bahsetti. Alım gücündeki düşüşle beraber kırmızı ete ulaşım da zorlaştığını vurguladı.

jv1q0p-x.jpg

BAYRAMA GÜNLER KALA İKİNCİ ZAM

Kırmızı ete ulaşımın daha da zorlaşacağından bahseden Adem, "Hani bayram öncesi zam olmayacaktı? Bu fiyat artışları, hükümetin basiretsiz tarım ve hayvancılık politikalarının doğrudan bir sonucudur." ifadelerini kullandı.

Et fiyatlarının durdurulamadığını söyleyerek, bayrama günler kala ikinci bir zammı duyurdu. Ulusal Et Konseyi'nin 4 Nisan 2024 tarihinde kombine ve kesimhanelerden alınan rapora göre, İç Anadolu Bölgesi'nde dana karkas etinin kilo fiyatına 32 lira 70 kuruş, kuzu karkas etinin kilo fiyatına ise 11 lira 40 kuruş zam yapıldığını paylaştı.

maxresdefault-1.jpg

SON ZAMLARIN ARDINDAN ET FİYATLARI

Yılbaşından itibaren peş peşe zamlanan kırmızı et fiyatlarının zam sonrası güncel fiyatları merak konusu oldu. Son zamların ardından dana kesim fiyatı 324 TL'den 330 TL'ye, kuzu kesim fiyatı ise 400 TL'den 401 TL'ye yükseliş gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN