Ev fiyatları artınca talep patladı! Tarlası olanların ilk tercihi: Konteyner ev maliyeti ne kadar?

Ev fiyatları artınca talep patladı! Tarlası olanların ilk tercihi: Konteyner ev maliyeti ne kadar?

Ev fiyatları artınca talep patladı, tarlası olan konteyner eve yöneldi. Peki konteyner ev maliyeti ne kadar, ruhsat izni nasıl alınıyor? İşte, konteyner evlerle ilgili merak edilen tüm detaylar…

Son zamanların gözdesi konteyner evler, modern ve pratik bir yaşam alanı oluşturduğu için cazip seçenekler sunuyor. Bunun yanı sıra, bu evler maliyet olarak da normal evlere göre daha avantajlı olarak değerlendiriliyor.

KONTEYNER EV MALİYETİ NE KADAR?

Konteyner evlerin maliyeti, kullanılan konteynerin boyutu, durumu ve evin özelliklerine göre değişmektedir. En düşük metrekarelik ve içerisinde herhangi bir donanım olmayan konteyner evler şuan ortalama 80.000 ila 100.000 TL arasında değişiyor. Bu fiyat aralığı, evin boyutu ve özelliklerine göre daha da artabiliyor.

konteyner-ev-1.jpg

Konteyner evler, arsaya hızlı ve pratik bir konut çözümü sunsa da yine de inşaat ruhsatı gerektirmektedir. Tüm kalıcı ikamet amacı ile kullanılan yapılarda olduğu gibi prefabrik yapılar da imar mevzuatına tabi tutulmaktadır. Özel bir istisna olmadıkça, prefabrik yapılar da dahil tüm yapılar için yapı ruhsatı alınması zorunludur.

Prefabrik evler, modern fabrika ortamında oda bölmeleri, tuvalet ve banyo donanımları, elektrik ve su tesisatlarıyla tamamlanmış olarak üretilir. Aynı zamanda, yapı çerçevesine entegre edilen taşıma kolları sayesinde vinç yardımı ile kolayca taşınarak, istenilen yere yerleştirilebilir ve hemen kullanıma hazır hale getirilebilir. Ancak bu evlerin taşınabilir olması ruhsat gerekliliğini ortadan kaldırmıyor. Bu yüzden, konteyner ev kurmadan önce mutlaka ilgili belediyeden gerekli izinlerin alınması gerekiyor.

konteyner-ev-2.jpg

Konteyner evin kurulumu esnasında zemin hazırlığı, temel dökümü ve tesisat gibi çeşitli işlemler gerekmektedir. Konteynerin konumlandırılacağı arazi ve şartlarına göre fiyatlar değişmektedir. Aynı zamanda, izolasyon, elektrik tesisatı, kapı ve pencereler için kesme işlemleri gibi ek maliyetler de hesaba katılmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN