Evde bakım maaşı alanlara zam müjdesi! Hesaplamalar yeniden yapıldı! Rakamlar sil baştan değişti

Evde bakım maaşı alanlara zam müjdesi! Hesaplamalar yeniden yapıldı! Rakamlar sil baştan değişti

Evde bakım maaşı alanlara müjde verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2016 yılında hayata geçirilen evde bakım maaşı ödemeleri için yeni bir açıklama yapıldı. Ödemeler için yeni hesaplamalar tamamlandı. Rakamlar netleşti. İşte evde bakım maaşı ödeme tutarları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen evde bakım maaşı ödemeleri hakkında önemli bir duyuru yapıldı. Her ay düzenli olarak hesaplara yatırılan ödemeler artık zamlı tutarlarda yatırılacak. Evde bakım maaşı zam tutarları ve başvuru şartları hakkında açıklamalar yapıldı. İşte evde bakım maaşı ödeme tutarları…

EVDE BAKIM MAAŞLARINA ZAM YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde 2006 yılında yapılmaya başlanan destek ödemeleri için detaylar paylaşıldı. Evde bakım maaşı ödemeleri hakkında önemli bir gelişme yaşanırken bakanlık tarafından hazırlanan yeni tutarlar açıklandı. Yapılan düzenleme kapsamında vatandaşlara 6.000 TL ödeme yapılacak.

para-eyt.jpg

Muhtaç kişilerin ailelerine her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşı ödemeleri sosyal destek ödemeleri kapsamında yer alıyor. Sosyal destek ödemelerine zam yapılmasına karar verilirken güncel tutarlarda vatandaşlara duyuruldu. Yapılan açıklamanın ardından zamlı ödeme tutarlarının ne zaman yatırılacağı merak edilmeye başladı.


EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Vatandaşların evde bakım maaşı ödemelerinden yararlanabilmesi için taşıması gereken şartlar bulunuyor. Evde bakım maaşı için bakanlık tarafından belirlenen başvuru şartları şu şekildedir:

para-verilmesi.jpg

  • Bakıma muhtaç olan kişinin 65 yaş üzerinde olması,
  • Bakıma muhtaç kişinin %50 ve üzerinde engelli raporunun olması,
  • Başvuruda bulunan kişinin hane içerisindeki kişi başına düşen gelirim devlet tarafından belirlenen sınır altında olması şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Bakanlık tarafından belirlenen şartları sağlayan kişiler evde bakım maaşı ödemelerinden yararlanabilecek. Bunun yanı sıra ödemeleri neden almak İstediklerinin de belgelendirilmesi gerekmektedir. Evde bakım maaşı almayı hak eden kişilere sene içerisinde 4.336 TL ödeme yapılırken Temmuz ayında uygulanacak zam ile birlikte ödeme tutarlarının 6.000 TL yükseleceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN