2024 Haziran ayı evde bakım ödemeleri ne zaman yapılacak? Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı?

2024 Haziran ayı evde bakım ödemeleri ne zaman yapılacak? Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı?

Evde bakım maaşı ödemelerin yapıldığı illerin listesi ve güncel tarih bilgisi milyonlarca kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Söz konusu internet aramalarında "2024 Haziran ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı, maaşlar ne zaman yatırılacak" soruların yanıtları sıklıkla araştırılıyor. Evde bakım maaşı veren illerin listesi ve ödeme takvimi hakkında daha detaylı bilgiye e-devlet üzerinden ulaşabileceğiniz gibi bu haberimiz üzerinden de takip edebilirsiniz.

Evde bakım maaşı ödemeleri yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle birçok vatandaş tarafından yeni gelişmeler heyecanla takip ediliyor. Haziran 2024 evde bakım maaşlarının ödeneceği iller ve beklenen ödeme tarihlerinin resmi olarak açıklanması bekleniyor. Beklenti arttıkça, bireyler e-devlet platformuyla etkileşimde kalmaya ve ilgili haber kaynaklarını takip etmeye ve evde bakım maaş ödemelerindeki en son gelişmeleri inceliyor. İşte konuya ilişkin yeni gelişmeler...

2024 HAZİRAN AYI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından. evde bakım maaşları her ayın 10 ile 30 arası hak sahibi kişilerin hesaplarına yatırılmaktadır.

Ancak 16 Haziran'ın Kurban Bayramı oluşu 15 Haziran'ın ise Cumartesi gününe denk gelişi nedeniyle evde bakım maaşı tüm ödemelerinin 14 Haziran Cuma veya öncesindeki birkaç günde yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili bilgilendirme geldiğinde sizler paylaşacağız.

65f3f9e6e14f2adf329f19a8.webp

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

Evde bakım maaşınızı e-devlet kapısı üzerinden sorgulamanız mümkündür. T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak;

ADIM 1 – Arama kısmına “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazınız

1.webp

ADIM 2 – İlgili bölüm sayfası karşınıza geldiğinde evde bakım ödeme bilgisi görüntülenecektir.

evde-bakim-maasi-sorgulama2.webp

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2024 yılı 1. dönem asgari ücret ara zammı ile beraber evde bakım maaşına yapılan zam oranı da netleşti. Buna göre Haziran ayı itibari ile geçerli olan evde bakım maaşı şu şekildedir;

2024 Evde Bakım aylığı hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı: 11.334,74 TL

DönemEvde Bakım Tutarı
20247.608,71 TL
2023/2.Dönem5.097,96 TL
2023/1.Dönem4.336,80 TL
2022/2.Dönem3336,00 TL
2022/1.Dönem2354,45 TL
2021/2.Dönem1.797.97 TL
2021/1.Dönem1.657,86 TL

EVDE BAKIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

Gelir kriterlerinin uygun olması,

Bakıma muhtaçlık kriteri,

Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.

evdebakim.jpg

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER - HAZİRAN 2024

Evde bakım maaşı yatan iller listesi değerli ziyaretçilerinin yorumlarına göre güncellenmektedir, bu nedenle bulunduğunuz ilin sosyal hizmetler müdürlüğünden ve SYDV üzerinden doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Siz de konumuza yorum yaparak evde bakım maaşı yatan iller listesinin güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

Yatan iller için tablo bilgisi şu şekildedir;

Yeşil olarak belirtilen ifadeler için yattığını, X olarak belirtilen kırmızı ifadeler ise yatmadığını göstermektedir.

YATTIYATMADI
Şehir Adı Şehir Adı X

Ödemelerin başlanması ile beraber alt kısımda yer alan iller “Haziran” ayı için yatırılacak olan illerin listesidir. Ödemeler başlandığında ve ödeme hakkında bilgiler gelir gelmez bu konuda güncelleme yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN