EYT'de maaş krizi! Maaş tarihini duyan EYT'lilerin gözleri fal taşı gibi açıldı: Hiç vermeseydiniz

EYT'de maaş krizi! Maaş tarihini duyan EYT'lilerin gözleri fal taşı gibi açıldı: Hiç vermeseydiniz

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde maaş krizi devam ediyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den konuyla ilgili peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor ancak EYT'liler maaşlarını halen alabilmiş değil. Özellikle sürecin uzamasıyla emekli maaşlarına gelen zam ermiş durumda. Milyonlarca EYT'li 'EYT maaşları en zaman yatacak?' sorusunu araştırırken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan ilk açıklama geldi. Maaş tarihi kesinleşti! EYT'liler kahrolacak.

EYT'de yaşanan son dakika gelişmeleri sorgulanmaya devam ediliyor. EYT'lilerin başvuru süreçleri devam ederken merak edilen en önemli konulardan biri maaşların ne zaman yatacağı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, maaşların Mayıs ayına kadar bitirileceği belirtildi ancak süreç beklenen zamandan uzun sürdü. Milyonlarca kişi maaş tarihini sorgularken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan ilk açıklama geldi. EYT'de maaş krizi! Maaş tarihin duyan EYT'lilerin gözü fal taşı gibi açıldı. Kimse bunu beklemiyordu. Tepkiler çığ gibi. İşte son dakika EYT haberinin detayları...

hjhjhj-75.jpg

EYT'DE MAAŞ KRİZİ!

16 gün sonra Çalışma Bakanı Vedat Bilgin eski bakan olacak o nedenle söyledikleri kesin hüküm anlamına gelmiyor. Bakan Bilgin '1 milyon EYT'li maaşlarını aldı. Kimse panik yapmıyor' dedi ama söyledikleri gerçeği yansıtmıyor. EYT'lilerin büyük bir çoğunluğunun maaşları bağlanmadı ve endişe içinde süreci takip ediyorlar. Şu ana kadar emekli aylığı bağlanan kişi sayısı 400 bin. Bir milyonun üzerindeki kişi endişe ile sonucu bekliyor. Müracaatında bir hata olmayanlar maaşlarını gecikmiş de olsa bir şekilde alacak. Fakat burada asıl mesele, başvurusunda hata yapan kişiler 3 ay 5ay 7 ay sonra bu sonuçları öğrendiklerinde mağdur olacaklar. Alamadıkları emekli maaşlarından olacaklar.

jhjhjhhj-11.jpg

ENFLASYONA KARŞI ZAM ORANI ERİDİ

Bakan Bilgin 'Mayıs ayı içinde herkes maaşını alacak' dedi ama bu imkansız. Bu süreç ekim ayında bile bitse büyük başarıdır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in canlı yayında duyurduğu, "7.500 lira emekli aylığı olana enflasyon zammı vereceğiz. 7.500 lira üzerinde alana ise enflasyon + refah vereceğiz" açıklamasını Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun değerlendirdi.

Emekli aylıkları ile ilgili konuya gelirsek, burası çok önemli. Türkiye'de nisan ayında en düşük emekli aylığı 5.500 liradan 7.500 liraya çıkarıldı. Yüzde 36.4 oranında bir zam yapıldı. Bu zam refah payı adı altında verildi. Ancak 7.500'ün üstünde aylık alanlar bundan yararlanamadı. Bir kişinin aylığı 5.500 lira ise yüzde 36.4 zam aldı. Aylığı 6 bin lira olan ise yüzde 25 zam aldı. 6 bin 500 olan ise yüzde 15 zamla yetinmek zorunda kaldı. 7000 lira olan ise yüzde yüzde 7,5 zamla maaşı 7.500'e tamamlandı.

jhhjhj-28.jpg

EYT'LİLER NE ZAMAN MAAŞLARINI ALACAK?

Bakan şimdi diyor ki, "Biz 7.500 alanlara enflasyon farkı vereceğiz. 7.500 üzerinde alanlara ise hem enflasyon farkı hem de refah payı vereceğiz' diyor. Zaten karmaşık olan yapı bir kez daha karmaşık hale geliyor. Çünkü bu sefer de önceki maaşı 5.500 ile 7.500 lira olanlar mağdur olacak. Bir kişinin aylığı 7.500 lira ise yüzde 25 artışla 9.000 bin lira olacak. Ama 8.000 lira aylığı olan ise 13 bin lira olacak. Aynı oranda refah payı verilirse. Karmaşık yapıyı biz neden daha karmaşık hale getiriyoruz. Bunun yerine herkese yüzde 36.4 refah payı verselerdi bu iş olur biterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN