EYT'liler sevinçten göklere çıkacak! Parası olmayanlar üzülmesin, prim borçları için beklenen müjde geldi

EYT'liler sevinçten göklere çıkacak! Parası olmayanlar üzülmesin, prim borçları için beklenen müjde geldi

Son dakika EYT haberleri... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirdiği Kabine Toplantısı sonrası büyük müjdeyi verdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi, ceza ve prim borçları affı için harekete geçildi. Aynı zaman EYT için gün ve prim bekleyenler içinde büyük sürpriz var. Peki Prim borçları için bekleyen EYT'liler ne yapacak? İşte haberin detayları...

EYT'de yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilmekte. EYT'de yaş şartının kalkmasının ardından gözler prim borçlarına çevrildi. Dün Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çifte müjdeyi duyurdu. Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi, ceza ve prim borçları affı için harekete geçildi. Aynı zamanda EYT'de prim borçları için bekleyen milyonlarca kişiye müjdeli haberi verdi. Peki Prim borçları için bekleyen EYT'liler ne yapacak? İşte EYT haberinin detayları...

BORCU OLANLAR DİKKAT!

Artan maliyetler ve ekonomik krizle birlikte vatandaşlar borç batağına saplanmış durumda. Bu durum karşısında hükümet tarafından yeni adımlar atılırken gelen son dakika bilgisi yüzleri güldürdü. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi hayata geçiriliyor. Bağ-Kur borçluları olmak üzere EYT'liler ödeyemedikleri prim günlerini kredi imkanı ile ödeyip emeklilik hakkına kavuşabilecekler.

BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİNİN DETAYLARI

Dün Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma düzenlemesini duyurdu. Borç yapılandırma paketinin detayları paylaşıldı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

"Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçların cezalarını kaldırıyoruz. Bu borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacaktır. Teklifle matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini sağlıyoruz."

yeni-proje-17.jpg

HANGİ BORÇLARA YAPILANDIRMA GELİYOR?

Erdoğan'ın müjdesi sonrası milyonlarca kişi 'Hangi borçlara yapılandırma geliyor?' sorusunu araştırmaya başladı. Gelen bilgilere göre, maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini kapsaması bekleniyor.

TAKSİT SAYISI ARTIYOR

Pakette taksit seçenekleri önceki yapılandırmalardan farklı olarak daha uzun vadeli tutulacağı öğrenildi. Daha önce vergi borçlarını yapılandırmada 6, 9,12, 18 ay taksitte ödeme imkânı sunulmuş ve ödemeler iki ayda bir gerçekleşmişti. Tercih edilen ödeme taksit sayısına göre de katsayı belirlenmişti. Edinilen bilgiye göre bu pakette taksit sayısı 18'i geçecek. Bu durumda 20 ay taksit imkânı sunulursa borcun 40 ayda ödenmesi imkânı doğacak. Taksit seçeneği 24 aya çıkarsa da vatandaş, esnaf borcunu 48 ayda diğer ifadeyle 4 yılda ödeyebilecek.

fdvfdvd-5.jpg

BORÇ YAPILANDIRMASI İÇİNDE SSK, BAĞ-KUR PRİM BORCU DETAYI

Düzenleme devlete olan prim borçlarını da kapsadığından özellikle Bağ-Kur veya SSK prim borcu olanlar bu düzenleme ile borçlarını taksite böldürebilecek, gecikme cezası ve faizlerden kurtulacak.

İLK TAKSİTLE BERABER...

Böylece emeklilik günü gelmesine rağmen kuruma borcu olduğu için emekli solamayanlar, EYT kapsamına girdiği halde borcu olduğu için bu hakkı kullanmakta gecikecek olanlar açısından önemli bir avantaj doğacak. Borcu yapılandıranlar ya da faizlerini sildirip peşin ödeyenler ilk taksitlerini ödedikten sonra emeklilik işlemlerini başlatabilecekler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN