EYT'lilere bir buçuk maaş müjdesi! Bayramda EYT'lilerin cüzdanları dolup taşacak: Hem ikramiye hem de bir buçuk maaş

EYT'lilere bir buçuk maaş müjdesi! Bayramda EYT'lilerin cüzdanları dolup taşacak: Hem ikramiye hem de bir buçuk maaş

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısı açılmış oldu. Düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşlar ise EYT son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Gelen son dakika haberi ise milyonlarca EYT'liyi sevince boğdu. Bayramda EYT'lilerin cüzdanları dolup taşacak! Hem ikramiye hem de bir buçuk maaş alacaklar. Tarih belli oldu. İşte başvuru tarihi ve detayları...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından 2 milyon 250 bin kişi başvuru için SGK merkezlerine akın etmiş durumda. Başvuru yapan EYT'liler ilk maaş günün araştırırken gelen son dakika bilgisi milyonlarca kişiyi sevince boğdu. EYT'lilere bir buçuk maaş müjdesi! Bayramda EYT'lielrin cüzdanları dolup taşacak. Hem ikramiye hem de bir buçuk maaşı aynı tarihte alacaklar. Hemen başvurun sizde bu fırsattan yararlanın. Peki EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? 2023 EYT bayram ikramiyeleri ne kadar? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

SON DAKİKA: MİLYONLARCA EYT'Lİ ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAK!

Milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT'liler Nisan ayında Ramazan Bayramı ikramiyesi Haziran'da ise Kurban Bayramı ikramiyesi alabilecek. Aynı zamanda emeklilerin tamamı Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde herhangi bir şarta bağlı olmadan bayram ikramiyesi alıyor. Bu ay emeklilik için müracaat eden EYT'liler ve diğer hak sahipleri için emekli maaşı hesabı 1 Nisan'dan itibaren başlayacak.

fggfgf-52.jpg

HEM İKRAMİYE HEM DE BİR BUÇUK MAAŞ ALACAKLAR

Aynı zamanda emeklilere 1 Nisan'dan maaş günlerine kadar olan bölüm de fark olarak yatırılacak. Böylece tüm EYT'liler ilik ödemelerinde en az 1,5 maaş almış olacaklar. Örneğin maaş günü ayın 20'si olan bir EYT'li önce 20 Nisan-20 Mayıs arasındaki maaşını peşin olarak alacak. Bunla beraber yüm emekliler maaşlarını bayramdan önce alabilecek. Ancak yoğunluk dolayısıyla yetişmemesi durumunda EYT'liler mayıs ayında 2 emekli maaşı ve Nisan farkını toplu olarak alacak.

fggfgfgf-23.jpg

Yapılan duyuruda emekli ikramiyelerini Mart ayında başvuru yapan kişilerin alabileceği belirtilirken bu emeklilerin ilk bayram ikramiyelerini Nisan ayında bayramdan önce almış olacaklar. Dolayısıyla Mart ayında emeklilik için müracaat eden tüm EYT'liler nisan ayında Ramazan bayramı ikramiyelerini alacaklar. Bayram ikramiyesi alabilmek için Mart ayında başvurmuş olmak yetecek.

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

2022 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyeleri 1100 TL olarak hesaplara yatırılmıştı. Bayram ikramiyelerinde yeni bir güncelleme henüz yapılmadı.

Buna göre; 2023 yılında da bayram ikramiyeleri 1100 TL olarak bayram öncesinde hesaplara yatırılacak.

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATAR?

Her yıl bayramlardan önce emeklilerin hesaplarına yatırılan bayram ikramiyeleri, bu yıl da nisan ayında idrak edilecek Ramazan Bayramı'ndan hemen önce emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

ghhggh-25.jpg

EYT’LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için hazırlanan kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.

Teklifin yasalaşmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde emekli olacak ve maaş almaya başlayacak kişiler, bayram ikramiyelerinden yararlanıp yararlanamayacağını merak ediyor. Bayram ikramiyeleri her emekli birey tarafından alınan bir haktır.

Buna göre; Nisan ayında ilk maaşlarını alacak olan EYT'liler 21 Nisan'a denk gelen Ramazan Bayramı öncesinde de ikramiyelerini alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN