EYT'lilere bir müjde daha geldi! Hemen en yakın SGK'ya başvurun: İki kat ücret ödenecek

EYT'lilere bir müjde daha geldi! Hemen en yakın SGK'ya başvurun: İki kat ücret ödenecek

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. EYT yasası ile birlikte 1 milyon 100 bin başvurunun tamamına emekli aylığı bağlanırken maaşların ay sonuna kadar yatması planlanıyor. Milyonlarca kişi 'EYT maaşları ne zaman yatacak? EYT maaşları ne kadar?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. EYT'lilere bir müjde daha! Hemen en yakın SGK'ya başvurun. İki kat ücret ödenecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili flaş gelişme! 1 milyon 700 bin kişinin başvuru sürece dahil olurken maaşlar yatırılmaya başlandı. Vatandaşlar 'EYT maaşları ne kadar? EYT maaşları ne zaman yatacak?' sorularını araştırıyor. EYT'lilere bir müjde daha geldi. Milyonlarca emekli bu haberle bayram edecek. Hemen en yakın SGK'ye giderek başvurun. İki katı ücret ödenecek! Son dakika olarak duyurdular. İşte detaylar haberimizde.

EYT'LİLERE BİR MÜJDE DAHA! İKİ KATI ÜRET ALACAKLAR

Milyonlarca EYT'liye müjdeli haberi duyurdular. Düzenleme ile birlikte 2 milyonu aşkın kişiye emeklilik yolu açılmış oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT başvurularını inceleyip onaylarken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Halen maaş alamayan EYT'lilere büyük müjde. İki katı maaş alacaklar. SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü yapmış olduğu duyuruda emekli aylığı 90 gün içinde bağlanamayanlar için avans vereceklerini duyurdu. Kurumun resmi internet sayfasından yapılan duyuruda, emeklilik müracaatını yapmasına rağmen 90 gün içerisinde maaşı bağlanmayan emekli adayları için avans düzenlemesini kapsıyor.

gfgfgf-2023-05-30t094122-632.jpg

HEMEN SGK'DAN BAŞVURABİLİRSİNİZ

Yapılan duyuruya göre, EYT'liler SGK'dan avans alabilecek. 3 Mart 2023 günü EYT başvurusu yapıp halen maaş alamayanlar 2 Haziran'dan sonra kurumdan avans talebinde bulunabilecek. Ödenen avanslar, bağlanan emekli aylığından mahsup edilecek. Yönetmeliğe göre, emekli aylığının 90 gün içinde ödenememesi durumunda SGK tarafından aylık bağlamaya hak kazandığı tespit edilen kişilere, yazılı talepte bulunmaları halinde ilerideki emekli aylığı alacaklarından mahsup edilmek üzere avans ödenecek.

hghggh-60.jpg

MAAŞ FARKLARI YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Maaş bağlama işlemini tamamlayanlara birikmiş tutar ödemesi yapılıyor. Mevzuata göre mart ayında başvuranlar aslında 1 Nisan'dan itibaren emekli sayılıyor.

Buna göre; EYT kapsamında SSK'dan emekli olanlar maaş farklarını 1 Nisan-17 Nisan, Bağ-Kur'lular ise 25 Nisan'a kadarki maaş farklarını birikmiş olarak alacaklar.

Maaş farkı ödemeleri belirli bir hesaba yatmıyor. Emekliler kimlik numarasıyla bankalara başvurarak maaş farklarını alabilecekler.

EYT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'na tabi EYT'lilerin emeklilik koşulları neler olacak?

Emeklilik için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartı bulunuyor. EYT'liler ilk iki şartı yerine getirmişlerse veya getirdiklerinde yaşa bakılmaksızın emekli olabilecekler. Bu SSK'lılar için 5000 prim günü, kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi. BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'nda kadınlarda 20 tam yıl (7200 prim günü), erkeklerde 25 tam yıl (9000 prim günü).

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN