EYT'lilere şimdi de vergi muafiyeti! Yazılı başvuru yeterli olacak

EYT'lilere şimdi de vergi muafiyeti! Yazılı başvuru yeterli olacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden faydalananlara müjdeler bitmek bilmiyor. Son paylaşılanlara göre, EYT'li vatandaşlar o vergiden muaf tutulacak. Yazılı başvuru yapan EYT'liler bu detaydan faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...

2023 yılında alınan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından milyonlarca çalışan emekli oldu. Ülkemizde emekli sayısı 14 milyona yükselirken, EYT'lilerin o vergiden muaf tutulacağı paylaşıldı. O tarihten itibaren başvuru yapan EYT'liler vergi ödemeyecek.

EYT'LİYE VERGİ MUAFİYETİ

EYT'lilerin gündeminde yer alan vergi ödemelerinden muaf tutulacağı paylaşıldı. 2023 yılında EYT hakkı kazanan vatandaşların, ne zaman emekli olduğu fark etmeksizin yeni yıldan itibaren muafiyeti geçerli olacak. Vergi muafiyeti kapsamında 200 metrekareyi aşmayan evlerde, kendisinin oturma zorunluluğu bulunmadan emlak vergisi kapsamından muaf tutulacak.

EYT'linin kiraya verdiği evin kirasını karşılaması halinde ve çocuğunun oturması halinde yararlanabiliyor. Emekli olanlar aynı zamanda sürekli ikamet edilen tek yazlık için de vergi ödemeyebiliyor. Vergi ödemelerinden faydalanmak için menkul sermaye iradı gelirlerinin 150 bin TL'yi aşmaması gerekir. Gelecek yıldan itibaren EYT'liler emlak vergisinden muaf tutulacak.

1080xauto.webp

EMEKLİLER O TARİHTEN SONRA ÖDEMEYECEK

Emlak vergisinden muaf olmak için maaşınızın nisan ya da kasım ayında bağlansa da 2024 yılından itibaren faydalanabiliyorsunuz. Emlak vergisinin ikinci taksiti kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. EYT kapsamında faydalananların Ocak 2024 tarihinden itibaren bu ödemeden muaf olacağı paylaşıldı. Vergi muafiyeti için belediyeye yazılı başvuruda bulunmanız gerekir.

ÇALIŞAN EMEKLİLER DE MUAF OLACAK MI?

Muafiyet kapsamında EYT'lilerin kafasında, "Emekli olup çalışmaya devam edenler vergi muafiyetinden faydalanacak mı?" sorusu yer aldı. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenler, vergi muafiyetinden yararlanamayacak. Emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilmek için; ev hanımı, şehit yakını, gazi, engelli vatandaşlar ile tek konutun yanında gelir getirmeyen arsa, arazi ve işyeriniz olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN