Bu küçük canavar buzdolabında bile ölmüyor! İstanbullular dikkat... Beyne yerleşip apse yapıyor çok bulaşıcı

Bu küçük canavar buzdolabında bile ölmüyor! İstanbullular dikkat... Beyne yerleşip apse yapıyor çok bulaşıcı

Uzman doktor tarafından buzdolabınızda yer alan gizli tehlike paylaşıldı. Dolabınızda bu ürünlerden varsa hemen çöpe atın. Ürettikleri bakteri buzdolabında ölmeyerek beyne yerleşiyor. Beyinde apse yapan tehlikeli canavara dair ilk vaka İstanbul'da görüldü. İşte tüm detaylar...

Milyonların dolabında bulunan tehlikeyi uzman doktor paylaştı. O ürünlerin sebep olduğu ortamlar küçük canavarı ortaya çıkartıyor. Beyne yerleşerek apse yapıyor. İstanbul ve ülke genelinde uyarılar geldi. İşte o canavar...

BUZDOLABINDA ÖLÜMCÜL BAKTERİ

Sağlık sektöründe gündeme oturan patojenik bakteri türü, enfeksiyona neden oluyor. Oksijen olsun olmasın yaşamını sürdüren bu bakteri konakçı hücrelerin içinde büyümeye devam eder. Oluşturduğu enfeksiyonun yüzde 20 - 30'u ölümle sonuçlanabiliyor.

Paylaşılan verilere göre yılda 1.600 hastalık ve 260 ölümden sorumlu bu bakterinin buzdolabınızda yer aldığı paylaşıldı. Gıdalar içerisinde çoğalan "Listeria Monocytogenes" isimli bakteri beyne yerleşerek apse yapıyor. Özellikle dolap ve 4 derecede hızla üredi Doc. Dr. Ferhat Arslan tarafından paylaşıldı.

nov27-2019-getty-685023881-listeriamonocytogenes-2136x1424.jpg

BU ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Dolabınızda bulunan pastörize edilmemiş süt, jambon, sucuk, sosis ve salam gibi hazır gıdaların açık bir şekilde koyulması halinde hızla üreme başlar. Tehlikeli bakterinin özellikle üst üste yığılan ürünlerde daha hızlı ürediği paylaşıldı.

Doc. Dr. Ferhat Arslan, bir hastasından verdiği örnekte, "Şimdi bir hastamız oldu sordum salamdan. Yenecek şey mi yahu zaten şu salam, jambon? Dikkat kesilelim salgın yapar. İstanbul'da veya başka bir yerde varsa yine böyle bir vaka haberimiz olsun." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN