EYT'lilerin beklediği müjde geldi! Maaşlar o gün yatırılacak: TCKN son hanesine göre hemen bakın!

EYT'lilerin beklediği müjde geldi! Maaşlar o gün yatırılacak: TCKN son hanesine göre hemen bakın!

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılmış oldu. Gözler ise EYT maaşlarına çevrilmiş durumda. Peki EYT maaşları ne zaman yatacak? EYT'lilerin beklediği müjde geldi! Maaşlar o tarihler arasında yatacak. SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt duyurdu. TCKN son hanesi göre hesaplara yatıyor. İşte detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme ile birlikte 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılırken vatandaşlar 'EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen haber ise geldi. SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, milyonlarca EYT'liye beklediği müjdeyi verdi! Maaşlar o tarihte yatacak. TC kimlik numaranızın son hanesine göre paranız hesaplara yatacak. Peki EYT maaşları ne zaman yatacak? 2023 EYT maaşları ne kadar? EYT kimleri kapsıyor? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

SON DAKİKA: MİLYONLARCA EYT'LİYE MÜJDEYİ VERDİLER

Yıllardan beri çözülmesi beklenen EYT düzenlemesi sonunda Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme ile birlikte gözler ilk aylık maaşlarına çevrilmiş durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile ilk maaşlar için nisan ayını işaret etmiş olmasına karşın, ayın hangi günlerinde ödemelerin hesaplara aktarılacağı net olarak bilinmiyordu.

hghghg-44.jpg

Vatandaşlar 'EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak?' sorusunu araştırırken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt milyonlarca kişiye müjdeli haberi verdi. EYT'lilerin 1 Nisan'dan itibaren maaşlarını alabileceğinin altını çizen Kurt, "Vatandaşlarımız nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. Bağ-Kur'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek. Ayrıca emeklilik dilekçelerine belirttikleri banka şubesinden maaşlarını alabilirler" açıklamalarında bulundu." ifadelerini kullandı.

EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt'un yapmış olduğu açıklamalar sonrasında emekliler merakla kendilerine tahsis edilecek emekli sicil numaraları araştırmaya başladı. E-Devlet'ten emeklilik başvurularının sonuçlanması ile birlikte öğrenilebilecek olan bu bilgi, aynı zamanda bundan sonra tüm maaşların yatacağı tarihi de kesinleştirmiş olacak.

TCKN SON HANESİNE GÖRE HESAPLARA YATIRACAKLAR

Maaşların TC. kimlik numaraların son hanelerinde yazan rakamlara göre yatacağını belirten Kurt, şu açıklamalarda bulundu:

"Ayrıca vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden emeklilik sorgulama bağlantısından maaşlarının bağlanıp bağlanmadığını öğrenebilir. Vatandaşlarımız mart ayında başvurularını yaptılarsa, 1 Nisan'dan itibaren emeklilik aylıklarını hak etmiş olacaklar. EYT kapsamındaki vatandaşlarımızın yasanın yürürlüğe girdiği 3 Mart'tan itibaren aynı ay içinde farklı günlerde yaptığı başvuruların birbirinden hiç farkı yok." ifadelerini kullandı.

mhmhmhm.jpg

EYT MAAŞI NE KADAR?

2023 yılında 2.2 milyon vatandaşın yararlanacağı EYT düzenlemesinin bütçeye toplam yükü 194.4 milyar TL olacak. Mart'ta başvuracak vatandaşlar, 5 bin 811 lira ile 12 bin 389 lira aralığında ortalaması 8 bin 733 TL olan emekli aylığını Nisan ayında alabilecek.

EYT DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek.

Emekli olabilmek için işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim günü şartını da tamamlamak gerekiyor.

Düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Tüm partilerimizin olumlu katkısıyla, bu akşam yasalaşmasını ümit ediyoruz" dedi.

hghghgh-7.jpg

Milyonlarca vatandaşa emeklilik yolu açan EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle beraber hak sahipleri, emeklilik başvurusunda bulunabilecek.

İlk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak düzenlemenin çıkmasının ardından başvuru yapılmasıyla birlikte maaş hakkı da kazanılmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN