Eyüp Aksu, yüzde 40'lık artış yetmedi demişti ancak taksiciler zam geldiğine pişman oldu

Eyüp Aksu, yüzde 40'lık artış yetmedi demişti ancak taksiciler zam geldiğine pişman oldu

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, toplu taşımaya yapılan yüzde 40'lık zamla birlikte taksi açılış ücretinin 9,80 lira, indi-bindi ücretinin ise 28 lira olmasının yetmediğini söylemişti. Taksici esnafı, "Zam bekliyorduk ama şimdi zam geldiğine pişman olduk. Fiyatlar artınca müşteri sayımız azaldı" diyerek isyan etti.

UKOME tarafından İstanbul'da toplu taşımaya yapılan yüzde 40'lık zammın ardından taksi açılış ücreti 9,80 lira, indi-bindi ücreti ise 28 lira olmuştu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yüzde 40’lık zamdan memnun kalmadıklarını söylese de taksici esnafı ve vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet ediyor.

Her geçen gün artan hayat pahalılığı karşısında kalan vatandaşlar için taksiye binmek de hayal oldu. Vatandaşlar yakın mesafeler için çareyi yürümekte; uzak mesafeler için de toplu taşıma araçlarını kullanmakta buldu.

Artan yakıt masrafları nedeniyle zor günler geçiren taksici esnafı ise gelen zamma sevinemedi. Çünkü gelen zammın ardından müşterilerini kaybettiler.

ZAM GELDİĞİNE PİŞMAN OLDUK

Taksi şoförleri, “Zam bekliyorduk ama şimdi zam geldiğine pişman olduk. Fiyatlar artınca müşteri sayımız azaldı” diyerek yaşadıkları hayal kırıklığını anlattı.

Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre geçtiğimiz Ramazan ayında gece 2-3’e kadar müşteri yoğunluğu olduğunu belirten taksiciler, bu sene saat 22.00’dan sonra müşteri bulamadıklarını aktardı. Taksiciler, bunun sebebinin, ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşların taksi parası ödemek istememesi olduğunu söyledi.

VATANDAŞ KISA MESAFELERDE ARTIK YÜRÜMEYİ TERCİH EDİYOR

Bir taksici esnafı, “İndi-bindi neredeyse 30 lira oldu. İnsanlar, ‘Bu parayı vereceğime yürürüm’ diyor. Yakın mesafelere yürüyerek gitmeyi tercih ediyorlar. Uzak mesafeler için de taksiyi değil, otobüsleri, metroları veya dolmuşları tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

EYÜP AKSU, YÜZDE 40’LIK ZAMDAN MEMNUN KALMADIKLARINI SÖYLEDİ

Taksici esnafı ve vatandaşlar yüksek fiyatlardan dert yanarken; İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise, yüzde 40’lık zamdan memnun kalmadıklarını söyledi.

Aksu, “Taksimetre ücret tarifeleri, indi-bindi tarifesi iyileşirse, istediğimiz oranda zam yapılırsa yolcunun şikayeti de ortadan kalkar. Taksici de gitmemezlik yapmaz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN