Fatih Portakal içerden aldığı "asgari ücret" bilgisini paylaştı! İşte asgari ücrete beklenen zam oranı

Fatih Portakal içerden aldığı "asgari ücret" bilgisini paylaştı! İşte asgari ücrete beklenen zam oranı

Asgari ücret zammında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yeni yıla doğru gidilirken asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Enflasyon karşısında ezilmek istemeyen çalışanlar 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?' sorusunu araştırırken Ankara kulislerinden ilk bilgi geldi. Gazeteci Fatih Portakal 'Hayırlı olsun' diyerek yeni asgari ücret zammını duyurdu. İşte asgari ücrete beklenen zam oranı...

Yıl başından bu yana artan enflasyon ile birlikte gözler maaş zamlarına çevrildi. Asgari ücrete gelen zam enflasyon karşısında hızla erirken gözler 2024 asgari ücret zammına çevrildi. Meclis'te çalışmalar başlarken vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2024 asgari ücret ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Gazeteci Fatih Portakal ilk kez net rakam verip duyurdu. Fatih Portakal içerden aldığı "asgari ücret" bilgisini paylaştı! Rakamı görünce şoke olacaksınız. İşte 2024 asgari ücret zammı...

FATİH PORTAKAL İLK KEZ PAYLAŞTI: 2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI...

Temmuz'da 8 bin 500 TL olan asgari ücret zamlanarak 11 bin 402 TL'ye kadar çıktı. Yapılan artış enflasyon karşısında hızla erirken gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak karara çevirmiş durumda. Gazeteci Fatih Portakal, kulislerden aldığı bilgiyi ilk kez paylaştı.

Yeni paylaşılacak asgari ücretin ne kadar olacağına yönelik sorulara yanıt veren Portakal, "Dün hadi dedim geldi yine kasım ayı çünkü aralık ayında toplanacak taraflar ve ne kadar olacak diye bakındım. Bana dün söylenen asgari ücretin 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olacağı yönünde" ifadelerini kullanarak yetkili isimlerden aldığı kulis bilgisini paylaştı.

fatih-portakal-icerden-aldigi-asgari-ucret-bilgisini-paylasti-iste-asgari-ucrete-beklenen-zam-orani.jpg

ASGARİ ÜCRET 2024 ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, asgari ücret ve emekli ikramiyesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Asgari ücret konusunun kendi takvimi var biliyorsunuz. İşçilerimizi ara zamla rahatlatmıştık, şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ekonomist Muhammet Bayram yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sadece 7 milyon asgari ücretliyi değil bu ücret özel sektörde çalışan tüm kişileri etkiliyor. Bir önceki dönemde yüzde 34’lük bir zam artışı yapılmıştı.

fatih-portakal-icerden-aldigi-asgari-ucret-bilgisini-paylasti-iste-asgari-ucrete-beklenen-zam-orani-1.jpg

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Aralık ayı başında 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için komisyonumuz toplanacaktır. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN