Felaket Antalya'yı hem karadan hem denizden vuracak! Kandilli Rasathanesinden korkutan uyarı geldi

Felaket Antalya'yı hem karadan hem denizden vuracak! Kandilli Rasathanesinden korkutan uyarı geldi

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından gözler uzmanlardan gelen uyarılara çevrildi. Deprem ile birlikte sahil kentlerinde tsunami alarmı verilirken Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener'den korkutan açıklama geldi. Adım adım geliyor! Felaket Antalya'yı hem karadan hem denizden vuracak! Kandilli Rasathanesi tarih vererek uyardı. Taş üstünde taş kalmayacak. İşte detaylar haberimizde...

Kasım ayı ile birlikte sağanak yağış ve fırtınalar ülkemizde etkisini iyice arttırdı. Uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken uzmanlardan yeni bir son dakika uyarısı geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, deprem konusunda önemli uyarılarda bulunurken Antalya için korkutan çağrıda bulundu. Felaket Antalya'yı hem karadan hem denizden vuracak! Kandilli Rasathanesi tarih vererek üstüne basa basa uyardı.

ANTALYA İÇİN FELAKET UYARISI: HEM DENİZDEN HEM DE KARADAN VURACAK!

Deprem konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya için korkunç uyarılarda bulundu. Deprem konusunda en önemli maddenin zemin olduğunu belirten Özener, tarihsel depremlere bakıldığında bu bölgelerin karasal anlamda çok aktif olmadığını aktardı. Akdeniz'in doğusunda, Kıbrıs ve Helen yayı üzerinde meydana gelen depremlerin Antalya bölgesini etkilediğini belirten Prof. Dr. Özener, vatandaşları özellikle tsunami konusunda uyararak, "Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var" dedi.

felaket-antalyayi-hem-karadan-hem-denizden-vuracak-kandilli-rasathanesinden-korkutan-uyari-geldi.jpg

"DİĞER İLLERE GÖRE DAHA ŞANSLI"

Antalya'nın deprem konusunda diğer illere göre daha şanslı olduğunu belirten Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Zemin koşullarına ve bina zemin ilişkisine dikkat ederek depreme güvenli binalarda yaşamak depremden korunmanın en önemli yolu. Türkiye'de Maden Tektik Arama'nın ürettiği haritaya baktığımız zaman Türkiye'de 500'den fazla 5'in üzerinde deprem üretebilecek aktif fayımız var. Bu fayları gördüğümüz zaman aslında depremle yaşamayı bize doğa öğretiyor. Psikolojimizi bozmadan deprem gerçeğinin farkında olarak hayatımızı sürdürmemiz lazım. Depremin nerede, ne zaman olacağından öte, biz buna ne kadar hazırız ona bakmamız lazım." açıklamasında bulundu.

felaket-antalyayi-hem-karadan-hem-denizden-vuracak-kandilli-rasathanesinden-korkutan-uyari-geldi-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN