Kayseri, Sivas, Çankırı, Yozgat, Niğdeliler dikkat! Acil uyarı koduyla duyuruldu... 110 km hızla vuracak

Kayseri, Sivas, Çankırı, Yozgat, Niğdeliler dikkat! Acil uyarı koduyla duyuruldu... 110 km hızla vuracak

Son dakika haberi... Türkiye'nin Batı bölgesinde etkili olan sağanak yağışlar ülkenin Doğu tarafına kaymaya devam ediyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklıklar 5-6 derece birden düşerken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl?' sorusunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Kayseri, Sivas, Çankırı, Yozgat, Niğdeliler dikkat! Meteoroloji Bey acil uyarı koduyla duyurdu. Saatte 110 km hızla vuracak! Yer gök resmen delinecek.

Kasım ayı ile birlikte yurt genelinde sağanak yağışlar etkisini göstermiş durumda. Hava sıcaklıkları 5-6 derece birden düşerken bölge bölge sağanak yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Hangi bölgelerde yağış bekleniyor?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Kayseri, Sivas, Çankırı, Yozgat, Niğdeliler dikkat! Meteoroloji Bey acil uyarı koduyla uyardı. Saatte 110 km hızla vuracak! Sakın o tarihlerde evden dışarıya çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

kayseri-sivas-cankiri-yozgat-nigdeliler-dikkat-acil-uyari-koduyla-duyuruldu-110-km-hizla-vuracak-1.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Hava sıcaklıklarının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise; genellikle güneyli, Marmara ve Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

UZMAN İSİM ACİL UYARI KODUYLA DUYURDU: BÜYÜK FIRTINA GELİYOR, 110 KM HIZLA VURACAK!

Hava durumu tahminleriyle vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Meteoroloji Bey, sosyal medya hesabından yeni bir uyarıda bulundu. Kayseri, Sivas, Çankırı, Yozgat, Niğde içi acil uyarı kodundan bulunan Meteoroloji Bey, şu çağrıda bulundu:

"Acil uyarı !!!

İç Anadolu'da orta ve özellikle doğusunda fırtına bekleniyor !!

Kayseri civarında saatte 55 km/h rüzgarın hamleleri akşama doğru saat 17 ve 18 civarı saatte 110 km'yi bulacak tam fırtına boyutlarındaki rüzgar nedeniyle çatı uçması ağaç devrilmesi vb riskler var !!"

b54.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

16 KASIM 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h1.png

17 KASIM 2023 CUMA GÜNÜ

h2.png

18 KASIM 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h3.png

19 KASIM 2023 PAZAR GÜNÜ

h4.png

20 KASIM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN