Goldman Sachs'ten 4 Türk bankasına revize

Goldman Sachs'ten 4 Türk bankasına revize

Goldman Sachs, 2023 mali yılı sonuçlarını ve güncel makroekonomik ve bankacılık sektörü trendlerini dikkate alarak Akbank, Garanti, Yapı Kredi ve Vakıfbank için tahminlerini revize ettiğini duyurdu.

Goldman Sachs, Türkiye'deki dört büyük banka için tahminlerini revize etti. ABD'li yatırım bankası, Akbank, Garanti, Yapı ve Kredi Bankası ile Vakıfbank için hedef fiyatlarını yukarı yönlü güncelledi.

Tahmin dönemini 2025'ten 2026'ya kaydıran banka, Türk bankaları için hisse başına tahminlerini ortalama yüzde 18 oranında artırdı. Bu güncellemenin, daha yüksek gelir tahminleri ve kredi büyümesi beklentilerine dayandığı belirtildi.

Goldman Sachs, Akbank için hedef fiyatını 43,5 TL'den 49 TL'ye yükseltirken, tavsiyesini "al" olarak sürdürdü. Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 22,8 TL'den 26 TL'ye çıkardı ve tavsiyesini "nötr" olarak korudu. Garanti Bankası için hedef fiyatını 62 TL'den 71 TL'ye yükseltirken, tavsiyesini "nötr" olarak devam ettirdi.

Vakıfbank için tavsiye "sat" olarak sürdürülürken, hedef fiyatını 10,4 TL'den 11 TL'ye çıkardı. İş Bankası C için tavsiyesini "nötr" olarak koruyan Goldman Sachs, hedef fiyatını 24 TL'de sabit tuttu. Halkbank için tavsiyesini "sat" olarak sürdüren banka, hedef fiyatını 7,30 TL olarak belirledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN