Gözleme fiyatları artınca "boş gözleme" menüye eklendi! İçi boş olanın bile fiyatını duyan usulca geri bırakıyor

Gözleme fiyatları artınca "boş gözleme" menüye eklendi! İçi boş olanın bile fiyatını duyan usulca geri bırakıyor

Ekonomideki kötü gidişatla birlikte vatandaşlar hayat pahalılığıyla mücadele ediyor. Son dönemde bazı yiyecekler, içi boş şekilde satılmaya başlandı. Geçmişte 3-5 liraya satılan gözlemenin fiyatı güncel durumda 50-60 liraya çıktı. İçi boş satılan yiyecekler arasına gözleme de dahil oldu. İçi boş gözlemenin fiyatı duyanları şoke etti.

Türkiye’de pahalılık her geçen gün artıyor. Satış yapmakta zorlanan esnaf da satış yapabilmek için çeşitli yollara başvuruyor. Son dönemde birçok yiyeceğin boş hali ortaya çıktı. Tost, baklava, içli köfte ve dürüm gibi yiyeceklerin ardından bir de boş gözleme çıktı. Gözlemenin fiyatı 50-60 liraya çıktı. Bu pahalılığa alternatif olarak ortaya çıkan boş gözlemenin fiyatı ise 20 lira…

Eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kadıköy’de bir pazarı ziyaret etti. Pazarda gözleme satan esnaf, gözlemenin adet fiyatının 50-60 lira arasında değiştiğini söyledi. Bunun üzerine Tekin, gözlemenin eskiden pazarlarda 3-5 liraya satıldığını hatırlattı.

gozleme.jpg

Tekin, “Vatandaş gözleme alırken zorlanıyor mu?” diye sordu. Gözleme satan kadın, “Tabi ki. Almayıp gidenler çok. Boş gözleme isteyenler var. Boş gözleme 20 lira. Dolusu 50-60 lira. ‘Bana bir yufka aç, çevir, karnımı onunla doyurayım’ diyorlar. Ülkemizin hali içler acısı” sözleriyle yanıt verdi.

“BİN YIL GEÇSE AKLIMIZA GELMEZDİ”

Tekin, “Bin yıl geçseydi aklımıza gelmezdi. İnsanlar gözleme alırken, fiyatlar çok pahalı olduğu için 20 liraya sade, boş gözleme alıyor” ifadelerini kullandı. Esnafa “Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bir çağrınız var mı?” sorusunu da sordu.

gursell.jpg

PAZAR ESNAFINDAN GAYE ERKAN VE ŞİMŞEK’E ÇAĞRI

Pazarda gözleme satan kadın, “Fiyatların düştüğü falan yok, aksine daha da artış var. Buyursunlar pazara gelsinler. Ziyaretimize gelin” sözleriyle yanıt verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN