Gözler asgari ücrete ara zam açıklamasında: 500 dolara yükseltilecek mi?

Gözler asgari ücrete ara zam açıklamasında: 500 dolara yükseltilecek mi?

Seçim sonrası yükselişe geçen döviz kuru durdurulamıyor, TL'deki kayıp ile asgari ücret 10 günde 369 dolara geriledi. Temmuzda yapılacak olan ara zam ile asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkarılması bekleniyor. Ara zamlı maaşını ağustos ayında alacak olan asgari ücretliler yeni maaşı yüzde 30–35 zam ile net 11 bin– 12 bin TL arasında bir rakama ulaşması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ara zam yapmak için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını açıklamıştı. Komisyonun çalışmalarını temmuz ayında tamamlaması, asgari ücretlilerin ara zamlı maaşlarını ağustos ayında alması bekleniyor.

Milliyet’in haberine göre, asgari ücrete yüzde 30–35 arasında bir zam yapılması durumunda, net 11 bin– 12 bin TL bandında bir rakam belirlenmiş olacak.

12 BİN LİRA SEVİYELERİ GÜNDEME GELECEK

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak temmuz zammı için “Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır” demişti. Dolardaki son gelişmelerle, bu miktar 11 bin 500 lira seviyesini geride bıraktı.

Bu rakama refah payı da eklenirse net asgari ücret için 12 bin lira seviyeleri gündeme gelecek.

Asgari ücrete yapılacak ara zammın, geçen yıl olduğu gibi temmuzdan itibaren yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Geçtiğimizin yıl asgari ücrete yapılan artış, iki toplantılık bir süreçle karara bağlanmıştı. Bu yıl da hızlı bir süreçle ara zammın netleşmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN