Gram altın biriktirenler zil takıp oynayacak! Altının ciğerini bilen dünyaca ünlü ekonomist rekor için tarih verdi

Gram altın biriktirenler zil takıp oynayacak! Altının ciğerini bilen dünyaca ünlü ekonomist rekor için tarih verdi

Gram altın yatırımcılarına o tarihte gün doğacak. Müjdeli haberi dünyaca ünlü ekonomist verdi. Altın için rekoru işaret ederek tarih paylaştı. Altını olanlar o tarihe kadar sabretsin. İşte o tarih...

BURAK ÖZTOPRAK

Gram altındaki dalgalanmalar yerini yükselişe bıraktı. Gram altın tarafında rekor kırılırken, dünyaca ünlü ekonomistten o rakam işaret edildi. Tarih vererek duyurduğu yeni rekorla beraber altın yatırımcıları bayram edecek. İşte o rakam...

DÜNYACA ÜNLÜ EKONOMİST AÇIKLADI

Son dönemlerde altın fiyatlarındaki artış dikkat çekerken, ons altın 2353 dolar, gram altın ise 2421 TL ile rekor kırdı. Dünyaca ünlü ekonomist David Rosenberg, mevcut ekonomik koşullar ve jeopolitik riskler ışığında, ons altının 3000 dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

c05bbcd9-d3fb-4b21-85cd-99b90f4a9601-1.jpg

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Mart ayından itibaren altın fiyatlarında görülen yükseliş eğilimi, özellikle son üç haftalık süreçte hız kazanmış durumda. Geçtiğimiz yıl 2062 dolar olan ons altının kapanış fiyatı, yılbaşından bu yana yaklaşık %14'lük bir artış gösterdi. Gram altın fiyatları da bu yükselişten etkilenerek rekor seviyelere ulaştı.

5dce4c35bf2144232801d826.webp

ALTININ GÜÇLÜ SEYRİ VE MERKEZ BANKALARININ ROLÜ

Rosenberg'e göre, altının güçlü performansı, küresel merkez bankalarının dolara karşı altını daha güçlü bir rezerv olarak görüp alımlarını artırmaya başlamasından kaynaklanıyor. ABD dolarının güçlü duruşuna rağmen altın, makroekonomik zorluklara meydan okuyor. Çin, Japonya ve Rusya gibi ülkelerin güvenli liman olarak altına yönelmeleri de fiyatları destekleyen bir diğer faktör.

ekonomist-53-952b415847ee45.webp

REKOR İÇİN TARİH VERDİ

Ünlü ekonomist David Rosenberg, jeopolitik riskler ve merkez bankalarının artan altın alımlarını göz önünde bulundurarak ve FED'in yakında faiz indirimlerine başlamasıyla birlikte ons altın fiyatının bir kaç ay sonra 3000 dolar seviyesine ulaşmaya hazır olduğunu ifade ediyor. Rosenberg, bu tahminiyle altın yatırımcılarını umutlandırırken, portföylerde altına yer açılması gerektiğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN