Gram altın biriktirenlerin eli ayağı titreyecek! Bakan Şimşek "Vatandaşın menfaatine değil" dedi işi bitirdi: Altını olan dikkat

Gram altın biriktirenlerin eli ayağı titreyecek! Bakan Şimşek "Vatandaşın menfaatine değil" dedi işi bitirdi: Altını olan dikkat

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dalgalanmaya başladı. Gram ve çeyrek altın fiyatları rekor üstüne rekora koşarken gözler iç piyasalara çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi?' sorusunu araştırırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gelen açıklama piyasaları alevlendirdi. Gram altın biriktirenlerin eli ayağı titreyecek! Bakan Şimşek, "Vatandaşın menfaatine değil" dedi işi bitirdi. Altını olanlar dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesinin tanıtımında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, altın ithalatına dair eleştirilerini dile getirerek, "Çıkar çevreleri memnun değil. Bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, bir köşede atıl olarak duracak. Bunun neresi vatandaşın menfaatine?" dedi.

Bakan Şimşek'in konuşmasında öne çıkan diğer önemli noktalar şunlardı:

Cari Açık Hedefi: Bakan Şimşek, cari açığı kalıcı olarak yüzde 2,5'in, hatta yüzde 2'nin altına çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kaynakların Verimli Kullanımı: Kamunun kaynaklarının sınırlı olduğunu vurgulayan Şimşek, bankaların yatırımı, istihdamı, üretimi ve özellikle ihracatı önceliklendirmesi gerektiğini ifade etti. Tasarrufun önemine değinen Şimşek, kaynakların doğru alanlara yönlendirilmesinin önemini vurguladı.

yeni-proje-2024-05-10t105349-777.jpg

Altın İthalatı Eleştirisi: Altın ithalatı konusunda çıkar çevrelerinin memnun olmadığını söyleyen Bakan Şimşek, ithal edilen bir metalin atıl kalmasının ülkenin döviz kaynaklarına zarar verdiğini ve bu durumun vatandaşın menfaatine olmadığını belirtti.

Şimşek'in bu açıklamaları, hükümetin ekonomideki dengeleri koruma ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda attığı adımların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

10 MAYIS 2024 CUMA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAMA ALTIN NE KADAR OLDU?

Gram altın alış fiyatı 2.446,26 TL

Gram altın satış fiyatı 2.446,60 TL

ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Çeyrek altın alış fiyatı 3.980,00 TL

Çeyrek altın satış fiyatı 4.058,00 TL

yeni-proje-2024-05-10t105333-640.jpg

CUMHURİYET ALTINI BUGÜN NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış fiyatı 15.894,00 TL

Cumhuriyet altını satış fiyatı 16.157,00 TL

YARIM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Yarım altın alış fiyatı 7.983,00 TL

Yarım altın satış fiyatı 8.115,00 TL

ATA ALTIN BUGÜN NE KADAR?

ATA altın alış fiyatı 15.993,74 TL

ATA Altın satış fiyatı 16.402,58 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN