Gram altın yine yükselişte

Gram altın yine yükselişte

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 1.662 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 2.730 lira, Cumhuriyet altını da 11.020 liradan satılıyor.

Enflasyonla mücadele kapsamında, temmuz toplantısında 25 baz puan faiz artırarak politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığı ile son 22 yılın zirvesine çıkaran Fed'in yılın geri kalanında nasıl adımlar atacağına dair belirsizlikler varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın faiz artışlarının sonuna gelmemiş olabileceğine dair artan endişelerle 3 gün üst üste değer kaybeden altın fiyatlarının, tahvil faizlerinin nispeten gerilemesinin ardından yükselişe geçtiğini söyledi.

yeni-proje-22.jpg

Fed yetkililerinin gelecek dönem politikalara ilişkin sözle yönlendirmeleri de yatırımcıların odağında bulunurken, New York Fed Başkanı John Williams, beklenenden daha güçlü bir büyüme riski gördüğünü vurguladı.

FITCH BEKLENİYOR

Analistler, bugün yurt içinde, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in beklenen Türkiye değerlendirme raporunun yatırımcıların odağına yerleştiğini belirterek, yurt dışında ise ABD'de toptan stokların takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 ve 1.910 doların destek konumunda bulunduğunu aktaran analistler, 1.940 ve 1.950 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN