İslam Memiş altında dönüm tarihini verdi! Piyasalar yerle yeksan olacak, altını olmayan kuyumculara koşuyor

İslam Memiş altında dönüm tarihini verdi! Piyasalar yerle yeksan olacak, altını olmayan kuyumculara koşuyor

Faiz kararı sonrası yatırımcılar uzmanlardan gelecek açıklamaları pür dikkat dinliyor. Bir süre daha yüksek kalacağı tahmin edilen faizler altın fiyatlarını baskılamaya devam ederken İslam Memiş, yatırımcıya seslendi. Altın fiyatlarında merak edilenleri cevaplayan uzman isim, piyasayı birbirine katacak ifadeler kullandı. İşte altın fiyatlarındaki dönüm tarihi...

Yatırımcıların merakla beklediği açıklamalar altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Merkez Bankası faiz kararı sonrasında karışan piyasalara dair iç rahatlatan açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarındaki merak edilen soruları cevaplayarak yatırımcının cebine su serpti.

O TARİHE DİKKAT ÇEKTİ

Dolar endeksinin büyümesiyle birlikte ons altının üzerindeki baskının büyüdüğü belirtiliyor. Yatırımcıların gündeminde yer alan gram altın fiyatları ise ons altından destek alıyor. Altın piyasasındaki en belirleyici faktörlerden birisi olan ABD verileri, gram altın yatırımcısının dikkatinden kaçmıyor. Eylül ayının 19 - 20 tarihleri arasında gerçekleşecek FED faiz kararına dikkatler çekildi.

FED tarafından alınan kararlar neticesinde dalgalanan altın fiyatları, ağustos ayının sonunda baskı yese de eylül ayına girmeden destek bandını aşmıştı. Ons altın fiyatları uluslararasında 1.900 dolar seviyelerin üzerinden işlem görürken, gram altın fiyatları ise 1.655 seviyelerine yükseldi. Konuya dair açıklamalarda bulunan İslam Memiş, altın yatırımcısının dikkatini çekmeyi başardı. Altın piyasasına dair meraklı soruları tek tek cevapladı.

s-ab6932d7f3d7af8bd5ee90df2e86ea7a44595bda-1.webp

ALIM FIRSATI DEVAM EDİYOR

İslam Memiş'in açıklamalarına göre dolar endeksi yükselmeye devam ediyor. Endeks 105 seviyelerine kadar gelirken dolar piyasasındaki değer artışının dolar karşısındaki tüm piyasaları negatif yönde etkilediğini açıkladı.

Bu durumun uzun bir süre devam etmeyeceğini tahmin eden İslam Memiş, altında alım fırsatını duyurdu. Elinde dolar bulunduranların değerlendirmesi gerektiğini ifade ederek, ekim ayı ile birlikte 2.000 doların üzerinde hızlı yükselişler görülebileceğini vurguladı.

altin-vby1-cover.jpg

YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

Yıl sonu ons altın tahmininde bulunan uzman isim 2.080 seviyesini işaret etti. Altın tarafındaki yaşanan gerilemenin fırsat olduğunu belirterek, 2 - 3 hafta içerisinde baskılanma sürecinin devam edeceğini de açıkladı. Gram altın fiyatlarındaki makas aralığına değinmeden geçmeyen İslam Memiş, resmi kur tarafında 1.650 TL'ye gram altın alırken, serbest piyasada seviyelerin 1.700 TL olduğunu açıkladı.

2024 yılına dair altın tahminlerinde bulunan İslam Memiş, "Gram altın tarafında çok iyi alım fırsatları var şu anda. Dün OVP açıklandı. Bu yıl sonuna kadar 29,90 TL'ye tekabül eden bir dolar kuru var. 2024 yılı için de 36,80 TL dolar kuru tahminleri var. Bu durum da gram altın tarafında 2024 yılı için 2300-2500 TL aralığında bir fiyata tekabül ediyor. 2024 yılın hazırlık yapan yatırımcısının şimdiden elini çabuk tutması lazım. Yıl sonuna kadar gram altın/TL fiyatında 1880 lira seviyesini beklemeye devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN