Gram altında 2000 TL'yi işaret etti! O tarihe kadar almayan pişman: Kuyumcularda sıra oluşacak

Gram altında 2000 TL'yi işaret etti! O tarihe kadar almayan pişman: Kuyumcularda sıra oluşacak

Altın piyasasındaki dalgalanmaların devam ettiği günlerde, uzman isimden açıklamalar geldi. Yatırımcıların merakla beklediği detayları paylaştı. Son zamanlarda durgunlaşan gram altın fiyatlarını değerlendirdi. Ekonomist tarafından gelen açıklamalarda, 2000 TL'yi işeret ederek tarih verdi. İşte tüm detaylar...

Yatırımcıların gündeminde yer alan altın fiyatları uzmanların dilinden düşmüyor. Eylül ayı ile birlikte paylaşılan FED faiz kararı sonrasında yatırımcılarda endişeli bekleyiş devam ediyor. Uzmanlardan gelecek açıklamalara dikkat kesilen yatırımcılara müjdeli haber geldi. Ünlü ekonomist tarih vererek, gram altın fiyatlarında 2 bin TL'yi işaret etti.

FED FAİZ KARARI SONRASI DEĞERLENDİRME

FED Faiz kararı ile birlikte piyasalarda hareketlilik başlarken, yatırımcılar meraklarını giderecek açıklamaları bekliyor. 20 Eylül 2023 Çarşamba günü açıklanan FED faiz oranları, sabit tutma seçeneği ile birlikte 5,25 - 5,50 seviyelerinde tutuldu.

Piyasada etkili olan kararın ardından, ünlü ekonomist Hatice Kolçak, 2 bin TL açıklamasında bulundu. Gram altın fiyatlarına dair değerlendirmeler yapan uzman isim, ons altın ve dolar değerine dikkat çekti.

hatice-kolcak-secim-oncesi-yatirimciyi-uyardi-172994.jpg

UCUZ YATIRIM ARACI

Ons altının 1925 dolar seviyelerinde, doların ise 27,14 TL seviyelerinde olduğunu belirterek, ons altının ucuz olduğunu işaret etti. Ons altının ucuz olması ise gram altını da ucuz yatırım araçlarından birisi haline getirirken, doların da ucuz kaldığını açıkladı.

Gram altın fiyatlarında orta ve uzun vade için bakanların yeni bir alım yeri olduğunu belirterek, yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi. Gram altın tahminlerinin yukarı yönlü olmasıyla birlikte açıklamalarına devam etti.

65378-1.jpg

GRAM ALTINDA REKOR TAHMİN

2023 yılı sonu için tahminlerde bulunan uzman isim dolar kurundan başlayarak açıkladı. Yıl sonuna kadar doların 30 - 33 TL seviyelerinde olacağını ifade ederek gram altına geçti. Gram altında yıl sonu fiyatları ise 1.800 TL - 2.000 TL arasında olduğunu, daha da üst seviyelere çıkabileceğini söyledi.

Paylaştığı rakamların minimum olduğunu söyleyerek, altındaki yükselişin nasıl yaşanacağını duyurdu. Yükselişlerin devamı için ons altının 1945 dolar seviyelerinin üzerinde kapanış yapması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN