Gram altında rekor düşüş! 2500 TL'yi aşan fiyat bir anda çakıldı

Gram altında rekor düşüş! 2500 TL'yi aşan fiyat bir anda çakıldı

Gram altındaki dalgalanmalar uzmanlar ve yatırımcılar tarafından yakın takibe alındı. Bugün itibariyle rekor düşüşe imza atan gram altın, 2500 TL'yi aşan fiyatıyla bir anda çakıldı. Peki, gram altın ne kadar oldu? işte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Uzmanlar ve yatırımcıların gündeminde yer alan gram altındaki düşüş dikkat çekti. Soru işaretlerini yanıtlayan uzmanlar, gram altındaki düşüşün nedenini paylaştı. Peki, gram altındaki son durum ne? İşte tüm detaylar...

ABD PİYASALARI AÇIKLANMASIYLA ÇAKILDI

Altın yatırımcıları dikkat! Son günlerde adeta bir roller coaster'a dönen gram altın fiyatları, cuma günü adeta şok etkisi yarattı. 2500 TL'yi aşarak tarihi zirvesine ulaşan gram altın, ABD piyasalarının açılmasıyla birlikte adeta çakıldı!

20-aralik-altin-fiyatlari-belli-oldu-gram-altin-ve-ceyrek-altin-alis-satis-ne-kadar-1576820975-8283.webp

NE OLDU DA ALTIN BİR ANDA BU KADAR DÜŞTÜ?

Uzmanlara göre, bu ani düşüşün arkasında birkaç önemli faktör var:

  • Doların Güçlenmesi: ABD dolarının küresel çapta değer kazanması, altın gibi güvenli liman olarak görülen yatırım araçlarına olan talebi azalttı.
  • Fed Beklentileri: ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikasındaki belirsizlikler ve eylül ayında faiz indirimi beklentileri, yatırımcıları altından uzaklaştırdı.
  • Ons Altındaki Gerileme: Uluslararası piyasalarda ons altın fiyatlarının düşmesi, gram altın fiyatlarını da olumsuz etkiledi.

7-mart-2022-guncel-altin-fiyatlari-gram-altin-ceyrek-altin-ne-kadar-p6tf.webp

GRAM ALTIN'DA SON DURUM NE?

Gram altın, bu sert düşüşün ardından haftayı 2450 TL seviyesinde kapattı. Peki, bu düşüş devam edecek mi, yoksa altın yeniden yükselişe geçecek mi? Uzmanlar, önümüzdeki günlerde ABD'deki ekonomik verilerin ve Fed açıklamalarının altın fiyatlarını yakından etkileyeceğini belirtiyor.

ALTIN YATIRIMCILARI NE YAPMALI?

Altın yatırımcılarının bu dönemde dikkatli olması ve piyasaları yakından takip etmesi gerekiyor. Uzmanlar, ani fiyat dalgalanmalarına karşı temkinli olunmasını ve uzun vadeli yatırım stratejilerinin gözden geçirilmesini öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN