Gramı 1.000 TL oldu, daha da yükselecek! Altın, dolar, gümüş değil bunu alan paraya para demeyecek

Gramı 1.000 TL oldu, daha da yükselecek! Altın, dolar, gümüş değil bunu alan paraya para demeyecek

Yatırımcılara yeni bir yatırım alanı açıldı. Bu maddenin gramı tam 1.000 TL’ye kadar çıktı. Daha da yükseleceği konuşulurken altın, dolar ya da gümüş değil bunu alan paraya para demeyecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Güney Afrika ve Rusya gibi önemli üreticilerden gelen sevkiyatlarda görülen azalma platinin ons fiyatında önemli değişikliklere yol açtı. Platinin ons başına fiyatı kritik seviye olarak değerlendirilen 1000 doların üzerine çıktı. Söz konusu bu durum yatırımcıların kafasında yeni soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

yeni-proje-11.jpg

ÜRETİM SORUNLARI PLATİNİ CAZİP KILIYOR

Bir takım üretim sorunları metaller arasında yer alan platini, paladyum ve rodyum gibi benzerleri karşısında daha cazip kılarken platin ons fiyatı bu ay yüzde 6 artış göstererek 1.000 doların üzerine çıktı. Bunun yanı sıra yurtiçi piyasasında platin gramı bir ay önce 900 liranın altında alıcı buluyordu lakin geçtiğimiz hafta 1.000 lirayı bile aştı. Tüm bunların yanı sıra küresel platin piyasasında bu yıl platin fiyatlarının yükselişe geçmesi bekleniyor.

yeni-proje-12.jpg

DÜNYA PLATİN YATIRIM KONSEYİ 2024 TAHMİNİNİ AÇIKLADI

En büyük üreticiler Güney Afrika’da ve Rusya’dan yapılan sevkiyatların azalması ve endüstriyel talebin güçlü̈ kalması nedeniyle küresel platin piyasasının 2024’te son 10 yılın en büyük arz açığıyla karşı karşıya olduğu uyarısı yapılıyor. Ayrıca otokatalizör üreticisi Johnson Matthey, konuya ilişkin yayınladığı bir raporunda platin piyasasındaki açığım 2023’te 518 bin ons olduğunu ve bu seviyenin bu yıl 598 bine çıkacağını beklediğini duyurdu.

yeni-proje-13.jpg

Dünya Platin Yatırım Konseyi de (WPIC) 2024 yılı tahmini kapsamında tüm yıl boyunca toplam arzın 7.11 milyon ons seviyesinde kalmasını, talebin 7 milyon 587 bin ons seviyesinde güçlü olmasını, bunun da 476 bin onsla art arda ikinci yıllık açığa neden olmasını beklediğini açıkladı.

yeni-proje-14.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN