Haberi alan belediye işçileri davul zurna çaldırıp oynadı! Başkandan çifte kıyak: Maaşa %120 zam, bayram ikramiyelerine ise…

Haberi alan belediye işçileri davul zurna çaldırıp oynadı! Başkandan çifte kıyak: Maaşa %120 zam, bayram ikramiyelerine ise…

O ilde belediye işçilerine yapılacak zam oranı belli oldu, haberi alan işçiler davul zurna çaldırıp oynadı. Maaşlara gelen yüzde 120 zam sonrası kentte resmen bayram havası oluştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) işçilerin yüzünü güldüren bir kararla sonuçlandı. Yapılan protokol doğrultusunda OBB’de çalışan işçilerin maaşlarına %120 zam yapıldı. Hak-İş Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Türkiye’nin en iyi sözleşmesini Ordu’da yaptıklarını belirtti. Ordu Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Meydanında coşku ve heyecanla düzenlenen imza törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İlçe Belediye Başkanları, Genel Sekreter Abdulkadir Hatipoğlu, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Hak-İş Ordu Şube Başkanı Furkan Yavuz, Belediye personelleri ve aileleri katıldı.

Davul, zurna ve meşalelerle büyük coşkunun yaşandığı imza töreninde personellerin sevinci ve coşkusu görülmeye değerdi. Aileleri ile birlikte imza törenine katılan personellerin açtıkları pankartlar ise Başkan Hilmi Güler’i duygulandırdı.

ordu-1-001.jpg

“PARAMIZ VAR Kİ VERİYORUZ”

Toplu iş sözleşmesinin gece gündüz kente hizmet eden mesai arkadaşlarına hayırlı olmasını dilediğini belirten Başkan Güler, şu ifadeleri kullandı:

“2 bin 500 kardeşimizin bugün hak ettiği çalışmaların karşılığını para ile ödeyemeyiz. O kadar kıymetli hizmetleriniz var ki. Türkiye’de çok iyi bir rakama ulaşarak sizlere bugün hizmet iş ile birlikte Allah nasip etti. Helal olsun. Bu çalışmaları birlikte alın teri ile başaracağız. Belediyeciliğin bir başka güzel olduğunu sizlerle gördük.

Paramız var ki veriyoruz. Sizlerle helal olsun. Parası olmayan veremez. Borçlu olan para veremez. Hizmette sınır olmadığı gibi bizim gönlümüzde de sınır yok”

BAYRAM İKRAMİYELERİNE DE ZAM

Bayram ikramiyelerini yetersiz bulduğunu belirten Güler bu konuyla ilgili de, “Bayramlarda verilen rakamı az buldum. Kurban Bayramında 5 bin TL bayram ikramiyesi olarak vereceğiz. Verilen bu ücretlere her 6 ayda bir olmak kaydı ile devlet memurlarına gelen zam oranında artış yapılacak” müjdesini verdi.

ordu-3-001.jpg

TÜRKİYE’NİN EN İYİ SÖZLEŞMESİ YAPILDI

Düzenlenen imza töreninde söz alan Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, yapılan zam oranıyla ilgili Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederek:

"Bugün hasat günüdür. Bugün şükür günüdür, bereket günüdür. Bugün kahır günü değil bereket günüdür. Sözleşmemizde ulaşılan rakamlar sözleşmenin başarısından birisi olmakla birlikte bu sözleşme adil bir sözleşme olmuştur. Enflasyon oranının çok üzerinde gerçekleşen artışın bereketli olmasını diliyorum. Emek ve alın terine verdiği değeri belediyenin imkânlarını zorlayarak bordrolarımıza yansıtmak için Türkiye’nin en iyi sözleşmelerinden birini imzalayacak olan kıymetli büyüğümüz Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyoruz. Toplu iş sözleşmemiz Ordu Büyükşehir Belediyemize, sendikamıza ve tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

Konuşmalar sonrasında toplu iş sözleşmesi imzalanırken, sözleşme ile Büyükşehir Belediyesine bağlı ORBEL A.Ş’ye bağlı personellerin maaşlarına %120 zam yapıldı. Yeni sözleşmeyle ücretleri 6 ayda bir devlet memuru zam oranında artacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN