Hasat başladı tedbirler artırıldı! Mahsuller servet değerinde olunca jandarma nöbete başladı: Altından pahalı

Hasat başladı tedbirler artırıldı! Mahsuller servet değerinde olunca jandarma nöbete başladı: Altından pahalı

Gaziantep'te altınla yarışan Antep fıstığı için komandolar devriye geziyor, dronlar havadan gözetliyor. Hasat döneminde fıstık tarlaları sıkı korunuyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde “yeşil altın” olarak bilinen Antep fıstığında hasat dönemi başladı. Fiyatı altını geride bırakan bu kıymetli mahsulün hırsızlara karşı korunması için Gaziantep’te jandarma alarma geçti. Komando timleri fıstık bahçelerinde silahlarıyla nöbet tutarken, dron destekli denetimlerle güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.

yeni-proje-6-001

FISTIK HASADI BAŞLADI, KOMANDOLAR ARAZİDE NÖBETTE

Gaziantep’te her yıl olduğu gibi bu yıl da Antep fıstığı hasadı yoğun güvenlik önlemleriyle başladı. Türkiye’nin en değerli tarım ürünlerinden biri olan Antep fıstığının kilogram fiyatının 600 liraları aşması, bu mahsulü hırsızların hedefi haline getirdi. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı özel eğitimli komando birlikleri, fıstık bahçelerinde nöbet tutarak üreticinin emeğini korumaya başladı.

Nizip, Oğuzeli, Yavuzeli ve Karkamış ilçelerinde konuşlanan jandarma birlikleri, hem yaya hem de motorize devriyelerle bölgede sürekli kontrol sağlıyor. Komandolar, ellerinde uzun namlulu silahlarla geceleri de bahçelerde devriye geziyor. Ayrıca dronlar aracılığıyla da araziler havadan 24 saat boyunca gözetleniyor.

yeni-proje-7-001

DRONLARLA GECE GÖZETİM

Hırsızlık vakalarının önüne geçmek için teknolojik önlemler de artırıldı. Gece görüş kamerasına sahip insansız hava araçları (dronlar), Antep fıstığı tarlalarını anbean izliyor. Özellikle gece saatlerinde hareketlilik tespit edildiğinde, bölgeye hızlı müdahale ediliyor. Tarlalara yakın alanlarda kurulan kontrol noktalarında araçlar durduruluyor, kimlik ve yük kontrolleri yapılıyor.

FISTIK MAHSULÜNÜN BİR YILI VAR, BİR YILI YOK

Antep fıstığı, bilindiği üzere “var yılı – yok yılı” döngüsünde yetişiyor. Bir yıl bol ürün veren fıstık ağaçları, ertesi yıl düşük verim gösteriyor. Bu nedenle verimli geçen yıllarda mahsul, çiftçiler için adeta bir servet niteliği taşıyor. Bu yılın da “var yılı” olması sebebiyle tarlalarda sıkı güvenlik önlemleri alınması kaçınılmaz hale geldi.

yeni-proje-8-001

ÇİFTÇİYE ATEŞ YAKMA UYARISI

Geçmiş yıllarda üreticiler mahsullerini korumak için geceleri tarlalarda uyuyordu. Ancak yaz aylarında artan orman yangınları riski nedeniyle bu yıl yeni bir uygulama devreye girdi. Jandarma ekipleri, tarlalarda veya yeşil alanlara yakın bölgelerde kesinlikle ateş yakılmasına izin vermiyor. Hem ürünün hem doğanın zarar görmemesi için çiftçilere sık sık uyarılar yapılıyor.

JANDARMA, ÜRETİCİYLE OMUZ OMUZA

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, hasat boyunca üreticilerle iş birliği içinde olacak. Devriye faaliyetleri dışında üreticilere bilgilendirme de yapan ekipler, şüpheli durumlarda vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verilmesi çağrısında bulunuyor. Yetkililer, hem fıstık üreticilerinin hem de bölge halkının desteğiyle bu sezonun sorunsuz geçmesi için yoğun mesai harcadıklarını vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN