Hem asgari ücrete, hem emekli maaşına hem de ikramiyeye zam yolda! Zam tarihi netleşiyor: İşin sırrı anketlerde gizli

Hem asgari ücrete, hem emekli maaşına hem de ikramiyeye zam yolda! Zam tarihi netleşiyor: İşin sırrı anketlerde gizli

Asgari ücret, emekli maaşı ve ikramiyelere zam gelişmesi yeniden gündeme taşındı. Zam tarihinin netleştiği öne sürülürken, uzmanlar anketleri işaret ediyor. Yerel seçimlerden öncesinde bir zam hamlesi bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Emekli ve asgari ücretliye müjdeli haber geldi. Yeni yılda yaklaşık yüzde 50 oranında zamlanan maaşların yanı sıra geçtiğimiz günlerde ikramiyelerde yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye kadar yükseldi. Seçim öncesinde emekli maaşı, asgari ücret ve ikramiyelere yeni bir zam daha gelmesi bekleniyor...

ENFLASYON KARŞISINDA ZAMLAR ERİDİ

Yeni yılda emekli maaşına yüzde 50 zam yapılırken, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseldi. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emekli hesabına yatırılan ikramiyeler ise yüzde 50 zamla beraber 3 bin liraya yükseldi. Enflasyon karşısında beklenen rakamları karşılamadığı ifade ediliyor.

s-2191d2194d919546efd4bea883444b55bc691fd5.webp

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIYOR

Enflasyonun yükselişiyle beraber, Orta Vadeli Program (OVP) yıl sonu için yüzde 36 seviyelerini, üst bant için ise yüzde 42 seviyelerini işaret etti. Yerel seçim heyecanıyla beraber, iktidarın beklentiye cevap vereceği tahmin ediliyor. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan'ın yazısına göre, emeklilere yönelik hükümetin bir araştırmayı gündemine taşıdığını belirtti.

Babacan'ın elde ettiği kulis bilgilerine göre, AK Parti seçmen tabanını etkileme konusunda araştırmalarında şok eden verilere ulaştı. Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun sonucunda uzaklaşan seçmen, yüzde 30 oranında bir erimeye sebep olduğu vurgulandı.

vsqnz-1658985777-1467-1.webp

İKRAMİYELERE YENİ ZAM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 5 bin lira olarak hedeflediği ikramiye, 3 bin lira olarak açıklandı. Olumsuzluğa yol açan bu rakamın ardından kulislerde yer alan bilgilere göre, 5 bin liralık ikramiye para politikasını zorlayacağına dair Bakan Şimşek'ten yapılan sunum sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyu bağladı.

Ekonomi gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz'un iddialarını gündeme getiren gelişmelerin ardından yeni bir zam için çalışmalar yapıldığı söylendi. Oğuz'un tahminine göre, ikramiyelerde 2 bin liralık daha bir artış görülecek ve 5 bin liraya kadar yükselecek.

para-tl-lira-25-aytm-5tpw.jpg

ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRİLECEK

Ekonomist Dr. Şeref Oğuz, asgari ücret hakkında da Ankara kulislerinden aldığı bilgileri paylaştı. Enflasyonun mayıs ayında zirve yapacağını söyleyerek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun haziranda yeniden bir araya geleceğine dair öngörüde bulundu.

Özellikle işverenler tarafından asgari ücret şikayeti geldi. Asgari ücretle çalıştıracak personel bulamadıklarını söyleyerek, asgari ücret artışına işverenlerin de sıcak baktığı ifade belirtildi. Bu kapsamda Oğuz, asgari ücretin değerlendireceğini öne sürdü.

SEYYANEN EMEKLİ ZAMMI

Sözcü TV'de konuşan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşarında seyyanen bir artış olabileceğinden bahsetmişti. Ekonomi yönetiminde çalışmaların gündemde yer aldığını söyleyen Erdursun, emekli maaşlarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen zam gelebileceğini işaret etti.

Erdursun'un açıklamalarına göre, emekli maaşlarında seyyanen zam en az 5 bin lira seviysinde olacak. Yerel seçimlerine ışık tutan Erdursun, "En düşük emekli aylığını 14 bin yapıp, 14 bin alanı 18 bin, 20 alanı 24 bin, 30 alanı 34 bin… Böyle bir artışla seçime giderse emekliden yüksek oy alır” ifadelerini paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN