Stajyer ve çıraklar için emeklilik çağrısı

Stajyer ve çıraklar için emeklilik çağrısı

CHP milletvekilleri, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleriyle birlikte stajyer ve çırakların işe başladıkları günün emekliliğe sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a seslenen CHP'li Ömer Fethi Gürer 'gündemimizde yok' açıklamasının düşündürücü olduğunu söyleyerek "Bu mağduriyet giderilmeli" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, haklarını isteyen Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a öncelikli görevinin çalışma yaşamındaki sorunlara çözüm üretmek olduğunu hatırlatarak, staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında söylediği 'gündemimizde yok' açıklamasının üzücü olduğunu söyledi.

Gürer, son bir ayda birçok öğrencinin staj ya da çıraklık yaptığı yerde iş kazası sonucu hayatını kaybettiği belirterek "İşe başladıkları günün emekliliğe esas sigorta başlangıcı olarak da kabul edilmesi bir haktır. Bu mağduriyet giderilmeli" ifadelerini kullandı.

gggggggg.jpg

Ömer Fethi Gürer, tüm muhalefet partilerinin kanun teklifleri ve soru önergeleriyle konuyu gündemde tutmaya devam edeceklerini de vurguladı.

CHP Konya Milletvekili Bektaş da staj ve çıraklık mağdurlarının taleplerinin anayasal bir hak olduğunu; öğrencilik döneminde başlatılan sigorta tescillerinin emeklilikte de esas alınması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN