Milyonlara EYT mağduruna emeklilik kapıları açıldı! O yıllar arası sigorta girişi olana müjde: Kademeli emeklilik geliyor

Milyonlara EYT mağduruna emeklilik kapıları açıldı! O yıllar arası sigorta girişi olana müjde: Kademeli emeklilik geliyor

Emekliliği kaçıranları sevindirecek haber! Milyonlarca EYT mağduruna emeklilik kapıları açıldı! O yıllar arasında sigorta girişi olanlara müjde! Kademeli emeklilik geliyor...

AK Parti, yerel seçim öncesinde 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi yapan vatandaşlar için yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında Kademeli Emeklilik Düzenlemesi duyurulmaya hazırlanıyor. Hükümete yakın kaynaklar, düzenlemenin detaylarına dair bilgileri aktarırken, uygulamanın hangi kesimleri kapsayacağına dair netlik kazanmaya başladı.

KADEMELİ EMEKLİLİK SİSTEMİ GELİYOR

SSK, SGK, Emekli Sandığı Emeklileri Dikkat! O Tarihler Arasında Promosyon Ödemeleri Hesabınıza Yatacak

28 Şubat 2023 tarihinde Meclis'ten geçen EYT düzenlemesi ile ilk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik kapıları açılmıştı. Ancak, düzenlemeye son anda eklenen 'kademeli prim sistemi' milyonlarca vatandaşın mağdur olmasına neden olmuştu. Bu nedenle, AK Parti'nin yeni düzenlemesiyle birlikte, EYT'den yararlanamayanlar için Kademeli Emeklilik Sistemi getiriliyor.

Staj ve çıraklık dönemlerini kaçıran milyonlarca vatandaşın tepkisi üzerine hükümetin harekete geçtiği belirtildi. A Para kanalına yapılan açıklamada, 2000 ve 2008 yılları arasında sigorta girişi olanların, belirlenen koşulları sağladıkları takdirde emekli olabilecekleri ifade edildi.

KADEMELİ EMEKLİLİK KOŞULLARI NELER?

Aile Bakanlığı ödüyor! 2.160 TL hesabınıza yatacak

Bu yeni düzenleme kapsamında, 9 Eylül 1999 sonrası SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı girişi yapan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için ise 45 yaş ve 6250 prim günü şartı aranacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN