Herkes kötülüyor ama rekorunda rekorunu kıracak! Sakın elden çıkarmayın, en kârlı onlar çıkacak

Herkes kötülüyor ama rekorunda rekorunu kıracak! Sakın elden çıkarmayın, en kârlı onlar çıkacak

Yatırım uzmanı Mert Başaran’dan dikkat çekici borsa, fon, dolar ve Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) değerlendirmesi geldi. Herkesin kötülediği o yatırım aracına değinen Başaran, rekorun da rekorunu kıracağını aktardı…

Takipçilerinden gelen soruları yanıtlayan yatırım uzmanı Mert Başaran, bir takipçisinin “Borsaya nereden başlamalıyım?” sorusuna cevap verdi.

“FONLARLA BAŞLAYIN”

“Borsaya başlamayın, fonlarla başlayın” diyen Başaran, "Bireysel hisse alırsanız sinir hastası olursunuz, hisse fonu alırsanız hem para kazanır hem de sinirlerinizi korursunuz" tavsiyesinde bulundu.

mert-basaran-borsa-yorumu-1.jpg

“BES’İ KÖTÜLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİL”

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) hakkında da değerlendirme yapan Başaran, "Doların enflasyonunu bir kez bile anlatmayıp, sonra vatandaşın tek birikimi olan BES'i kötülemek iyi niyetli değil. Hiçbir partiyi sevmiyorum, iktidar dahil. Ancak iktidara zarar vermek amacıyla ülkedeki paranın BES'ten, fonlardan ve bankalardan çıkmasını, dolar olarak kasalarda tutulmasını istemek doğru değil. Bu durumda halkın parası erir, ülkede para kalmaz ve sistem çöker. Bu benim savunduğum bir görüş değil" ifadelerine yer verdi.

mert-basaran-borsa-yorumu-3.jpg

“İNSANLARI NEDEN KORKUTUYORSUNUZ?”

BES’i kötülemenin ülkeye ve insanlara zarar vereceğini aktaran Başaran, sosyal medya hesabından şunları söyledi:

"Altın fonu var, sürekli altın alıyorsun ve üzerine %30 devlet katkısı alıyorsun. İnsanları neden korkutuyorsunuz? BES acentem yok, esas gelirim emlak işinden. Eğer yalan söylemek istesem, 'BES'lerinizi bozun, gelin arsa alın, onu da benden alın!' demem lazım. Ama halk aptal mı? İstatistikler ortada, bu kadar güzel birikim yapılan bir şeyi kötülemek ülkeye ve insanlara zarar verir!"

mert-basaran-borsa-yorumu-2.jpg

700 LİRAYLA BAŞLADIĞI BES HESABI 3.6 MİLYON OLDU

Bir takipçisinin BES hesabını da paylaşan Başaran, paylaşımında şu nota yer verdi:

"Bu hesap 5 yıl önce ayda 700 lira ile başladı, şu an 15 bin lira ödüyor. 347 bin lira yatırdı, şu an 3.6 milyon lira oldu. 'Dolar alsaydı daha çok olurdu' diyenler için; bu kişinin 100 lirası bile yoktu, bu parayı ufak ufak biriktirdi. 5 yıl önce 347 bini yoktu, sıfır lirası vardı. Sadece hisse fonu aldı ve hiç değiştirmedi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN