'Hiç olmazsa kurt kuş yesin' diyerek ürünlerini ormana döktü

'Hiç olmazsa kurt kuş yesin' diyerek ürünlerini ormana döktü

Halcilerin de satış olmadığı için ürün kabul etmediğini söyleyen Antalyalı çiftçi, 'hiç olmazsa kurt kuş yesin' diyerek biberlerini ormanlık alana döktü.

Antalya Kumluca Mavikent'te geçimini seracılıkla sağlayan çiftçi Ramazan Toptaş, biberlerini ormana döktü. Ürünlerini hale götürdüğünü ancak halcilerin de satış yapamadığı için almadığını söyleyen çiftçi "Biz buraya keyfimizden dökmedik. Burada 4-5 ton malım var. Hiç olmazsa getirip dağa taşa dökeyim ki kurt kuş yesin. İstanbul'da 15-20 lira. Bırak 15-20 lirayı gelin, götürün sizin olsun" dedi.

'ALAN SATAN YOK'

"Ormanlar biber sebze dolu. Borç, dert. Bankalar, ‘Aldığın kredinin borcu’ diyor. Biz buraya keyfimizden dökmedik. Burada 4-5 ton malım var ya" diyen Ramazan Toptaş, insanların ‘Ormana niye döküyorsunuz?’ diye sorduğunu dile getirerek "Nereye dökeceğiz arkadaşım, kime vereceğiz. Ben bu biberi toplatmaya 1500 lira para verdim. Bir kuruş yapmıyor. Hale götürdüm, halci ‘getirme’ dedi. Alan satan yok, yığıldı kaldı. Depoya koyalım dedim, depo dolu. Millet rezil, mahvolduk. Biz bunları böyle çöpe döküyoruz" açıklamasında bulundu.

'KURT KUŞ YESİN'

Ürünlerin ucuza alınmasına da razı olduğunu dile getiren Ramazan Toptaş şunları söyledi:

"Biz ister miyiz bu malı buraya dökmeyi. Böcek parası, ilaç parası, bilmem gübre parası. Halde ardiyeler dolu. Eve götürsem ben bu malı nereye koyacağım? Evde mal yığıldı kaldı, güneşin bağrında yanıyor. Hiç olmazsa getirip dağa taşa dökeyim ki kurt kuş yesin. İstanbul'da 15-20 lira. Bırak 15-20 lirayı gelin götürün sizin olsun. Seranın içi dolu. Halciler de haklı. Adamlar ‘Getirmeyin ben satamıyorum’ diyor. 'Ben kime satacağım' diyor. Bunlar da haklı, biz de haklıyız. İcra borcum var daha veremedim. Ucuza gitsin yeter ki malımız işlesin buna da razıyım ben.” 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN