HSBC'den Türkiye raporu: Enflasyon Mayıs'ta yüzde 75 ile zirve yapacak

HSBC'den Türkiye raporu: Enflasyon Mayıs'ta yüzde 75 ile zirve yapacak

İngiliz Bankası HSBC, dikkat çeken Türkiye analizini paylaştı. Raporda, enflasyonun Mayıs ayında yüzde 75 ile zirve yapacağını öngörürken, 2024 sonu için enflasyon tahminleri yüzde 48 olarak korudu. Ayrıca, Türkiye'ye ilişkin yatırımcı duyarlılığında önemli iyileşme olduğu, riskler devam etse de yatırımcıların yapıcı görünümde olduğunu ve getirilen son politika düzenlemelerinin meyve vermesini beklediği belirtildi.

HSBC CEEMEA Ekonomisti Melis Metiner'in hazırladığı raporda, Türkiye'ye ilişkin yatırımcı duyarlılığının son birkaç yıla kıyasla daha olumlu olduğu belirtildi. Metiner, portföy akışlarındaki son ivmelenmenin de bu olumlu değişimin bir kanıtı olduğunu vurguladı.

BloombergHT'nin aktardığına göre raporda, politika yapıcıların ekonomiyi daha sürdürülebilir bir yola sokmayı başardığına dair genel bir uzlaşı olduğu ifade edildi ve şu ifadeler yer aldı:

"Bazı yatırımcılar, enflasyon görünümünün daha fazla sıkılaştırmayı gerektirdiğini belirtse de, son düzenleyici önlemler ve politika yapıcıların iletişimindeki netliğin beklentilerin üzerinde olduğu görüşünde"

ENFLASYON TAHMİNİ DEĞİŞMEDİ

HSBC, enflasyonun Mayıs ayında yüzde 75 ile zirve yapacağını öngörürken, 2024 sonu için enflasyon tahminlerini yüzde 48 olarak korudu.

Cari açığın bu yıl yaklaşık 30 milyar dolar olabileceği tahmin edilirken, TL'nin stabilizasyonu ve merkez bankası rezervlerindeki iyileşmenin dış dinamikler konusunda yatırımcıları rahatlattığı kaydedildi.

Raporda, TCMB'nin Mart ayındaki 500 baz puanlık faiz artışının büyük ölçüde TL'deki zayıflıktan kaynaklandığı belirtilerek, "Enflasyonist baskıların yüksek kaldığı ancak TL'nin dengeli seyrettiği bir ortamda TCMB'nin beklemede kalacağını düşünüyoruz" ifadesi kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN