Hükümet düğmeye bastı, maaşlar katlandı! En düşük maaş artık bu miktarda olacak!

Hükümet düğmeye bastı, maaşlar katlandı! En düşük maaş artık bu miktarda olacak!

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte gözler maaşlara çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklama ile birlikte Kurban Bayramı ikramiyelerinde okkalı zam olacağını duyurmuştu. Açıklamanın ardından gözler maaş zamlarına çevrildi. Hükümet düğmeye bastı, maaşlar katlanarak artacak. Gündemi değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, emekliler, memurlar ve asgari ücrete yapılacak zamlar için beklenen rakamları açıkladı. En düşük maaş bu olacak!

Seçimlerin ardından gözler maaş zamlarına çevrilmiş durumda. Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte gözler emekliler, memurlar ve asgari ücrete yapılacak olan zamma çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı son açıklamada Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinde güzel bir zammın olacağını belirtmişti. Yapılan açıklama sonrası gözler maaş zamlarına çevrildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, müjdeyi verdi. Maaşlar katlanarak artacak! En düşük maaş artık bu miktarda olacak. İşte detaylar...

HÜKÜMETTEN MÜJDE GELDİ! MAAŞLARA DEV ZAM GELİYOR

Seçimlerin ardından gözler maaşlara yapılacak olan zamlara çevrilmiş durumda. Milyonlarca çalışan 'Maaşlara ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak?' sorusunu araştırıyor. Takvim'de yer alan habere göre, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, son gelişmelere dair soruları yanıtladı. Akbaşoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İnşallah bütün taahhütlerimizi bir bir yerine getireceğiz. En düşük memur maaşlarının 22 bin TL net olacağıyla ilgili bir açıklamamız vardı. Temmuz zammı geliyor biliyorsunuz. Komisyonlarımızı oluşturacağız ve bu konuyla ilgili kanun teklifini teknik anlamda ilgili bakanlıklarla çalışıp milletvekili arkadaşlarımızla beraber Meclis'in gündemine getireceğiz. Hemen komisyondan geçirip genel kurul iradesine sunma hedefindeyiz.

fggffg-13.jpg

EV KADINLARI VE GENÇLERE ÖDEME DESTEKLERİ

Ev kadınlarının emeklilik hakkını düzenleyen bu manada sosyal devlet ilkesinin en güzel şekilde uygulanmasına vesile olacak perspektifi ortaya koymuştu Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle gençlerle ilgili evlilikleriyle ilgili 2 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli bir şekilde 150 bin TL evlilik kredisi verilmesi hususu, eğitim öğretimleriyle ilgili gençlerimizin desteklenmesi hususu. En önemlisi her hanenin mutlaka bir istihdama kavuşması, mutlaka evine ücret maaş götürebilme imkanının ortaya koyulabilmesi gibi çok önemli reform niteliğindeki düzenlemeleri de süreç içerisinde bunların hepsini bir bir yerine getireceğiz.

fggf-8.jpg

Konuşulacak çok çok hususlar var ama önce yemin arkasından da asgari ücretle ilgili ve memur emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme öncelikli gündemlerimiz arasında. Bu perspektif artarak devam edecek. Temmuz ve ekim aylarında normalde iç tüzük hükümlerine göre Meclis'in bir ara verme dönemi bir tatil dönemi söz konusu oluyor temmuza kadar yoğun bir şekilde çalışma olacaktır. Meclis'i bekleyen ilk çalışmalara kısaca bu şekilde değinmiş olabilirim.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN