Hükümet fahiş kira için düğmeye bastı! 'Orta direk' geliyor: Artış bu modele göre yapılacak

Hükümet fahiş kira için düğmeye bastı! 'Orta direk' geliyor: Artış bu modele göre yapılacak

Türkiye'de ikinci tur seçimleri için heyecanlı bekleyiş sürerken hükümet kanadından bir son dakika paylaşımı geldi. Fahiş kira fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Hükümet bu konuda düğmeye bastı. 'Orta direk' sistemi ile fahiş kira artışları, enflasyon ve alım gücüyle mücadele edilecek. İşte hükümetten kira fiyatlarını düşürecek hamle ve detayları...

Yıl başından bu yana en büyük problemlerin başında gelen kira fiyatları vatandaşların gündemindi. Hükümet kanadından konuyla ilgili birçok açıklama gelirken henüz kira fiyatları düşmüş değil. Türkiye seçime doğru giderken beklenen açıklama geldi. Hükümet fahiş kira için düğmeye bastı! 'Orta direk' geliyor. Artık artışlar bu modele göre yapılacak. İşte kira fiyatlarını düşürecek o model...

FAHİŞ KİRALAR İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Sabah'ın haberine göre, hükümet fahiş artış gösteren kira fiyatları ile ilgili düğmeye bastı. Orta direk modeli ile fiyatlar düşürülmeye çalışılacak. Gözler şuan ikinci tur seçimlerinde ancak hükümet kanadından yeni adımlar gelmeye devam ediyor. Yeni dönemde en merak edilen konusu ise ekonomi. Peki kira fiyatları nasıl düşecek? Uygulama nasıl uygulanacak?

ghghgh-81.jpg

ORTA DİREK UYGULAMASI GELİYOR

AK Parti'nin strateji ekibinin tespitlerine göre büyükşehirlerde seçmenin en çok dile getirdiği sorunların başında yüksek kiralar ve enflasyon geliyor. Bu konuda harekete geçen AK Parti yetkilileri gelir düzeyi düşük vatandaşların harcama kompozisyonu içinde önemli yer tutan kira harcamalarını düşürmeye dönük olarak sosyal konut projelerine kararlılıkla devam edilecek.

ghghgh-80.jpg

ARTIŞLAR BU MODELE GÖRE YAPILACAK

Kiracıları korumak için uygulamaya alınan yüzde 25'lik tavan uygulamasının süresinin uzatılması, fırsatçı ev sahiplerine yönelik cezaların artırılması öngörülüyor. Kira artışına yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı koordinasyonunda ilgili bakanlıkların katkılarıyla hızlı bir şekilde tamamlanacak. Türk Ceza Kanunu'nda düzenleme yapılırken, "hapis, adli para ya da para cezası" olmak üzere üç alternatif üzerinde çalışılıyor. Mevcut sistemde kira artışında temel alınan TÜFE 12 aylık ortalaması yerine üst sınır getirilmesi de seçenekler arasında bulunuyor. Taşınmazın yaşı, metrekaresi, bulunduğu kat, konumu, niteliği dikkate alınarak bölge değerleri belirlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN