'İhtiyaç kredilerine 50 bin lira sınırı' iddiası: Daha da aşağı çekilebilir

'İhtiyaç kredilerine 50 bin lira sınırı' iddiası: Daha da aşağı çekilebilir

Merkez Bankası'nın perşembe günkü toplantısında açıklanacak faiz kararı merakla beklenirken, bazı bankaların ihtiyaç kredisi sınırını 50 bin liraya düşürdüğü ve bu rakamın daha da aşağı çekilebileceği konuşuluyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun, yeni başkan olarak Hafize Gaye Erkan’ın atanmasının ardından açıklayacağı ilk faiz kararı için gözler 22 Haziran Perşembe gününe çevrildi. Hala yüzde 8.5 olarak uygulanan politika faiziyle ilgili tahminler yüzde 15-40 arasında oynarken, bankalar da bekleme sürecine girdi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, bazı bankaların ihtiyaç kredisine perşembe gününe kadar 50 bin lira sınırı getirdiği konuşuluyor.

MERKEZ'İN KARARINA GÖRE YENİDEN ŞEKİLLENECEK

Kredilerde memur için taksit sayısı 36 aya kadar çıkarken memur olmayanlar için 12 ay sınırı da var. Bankacılar, bugün ve yarın için 50 bin sınırının daha da aşağıya çekilebileceğine işaret ediyor.

Perşembe günü verilecek faiz kararına göre kredi faizlerinin de yeniden şekilleneceğini belirtiliyor. Politika faizinin artması ile birlikte kredi faizleri de yükselecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN