İki dünya devi BYD ve Tesla'ya karşı güçlerini birleştiriyor! Eğer birleşirlerse önlerinde kimse duramaz

İki dünya devi BYD ve Tesla'ya karşı güçlerini birleştiriyor! Eğer birleşirlerse önlerinde kimse duramaz

Elektrikli otomotiv sektöründe rekabet gittikçe kızışıyor. Sektörün öncüsü Çinli firmalar olurken diğer firmalardan da yeni atak haberleri gelmeye başladı. Öyle ki, iki dünya devi BYD ve Tesla’ya karşı güçlerini birleştiriyor. İşte, elektrikli otomotiv dünyasında tüm dengeleri alt üst edebilecek o gelişme…

ESMAGÜL KOÇAK

Elektrikli otomotiv sektöründe tüm dengeleri alt üst edebilecek o gelişme herkesi heyecanlandırdı. Dünya devi olan o iki firmanın yeni atağı Çinli liderleri tahtından edebilir…

Otomotiv dünyasının iki devi Stellantis ve Renault, elektrikli araçlar (EV) alanında yaşanacak kritik dönüşüm sürecinde stratejik hamlelerle pozisyonlarını güçlendirme peşinde. Stellantis CEO'su Carlos Tavares Bloomberg haber ajansına verdiği röportajda, sektördeki "kanlı mücadele" olarak nitelendirdiği bu döneme dair planlarını ve özellikle zorluklar yaşayan Renault üzerine yaptığı değerlendirmeleri paylaştı.

renault-1-003.jpg

'MALİ DİSİPLİNE SAHİP ŞİRKETLER AYAKTA KALACAK'

Renault'un EV işletmesi için planladığı ancak iptal ettiği halka arz, Tavares için beklenen bir fırsat olarak ön plana çıkıyor. Stellantis lideri, maliyetleri düşürme ve daha uygun fiyatlı elektrikli araçlar sunma yarışının, sadece mali disipline sahip şirketlerin ayakta kalabileceği bir ortam yaratacağını belirtiyor.

Tavares, sektördeki birleşme ve satın almalar için "Tek Bir Şirket" yaklaşımıyla Stellantis'in hazır olduğunu vurgulayarak, Renault'un Tesla ve BYD gibi EV liderleriyle rekabet edebilme kapasitesini sorguluyor. Bu rekabet, Tavares ve Renault CEO'su Luca de Meo arasında sadece iş stratejileriyle değil, aynı zamanda kişisel bir boyutta da kendini gösteriyor.

renault-2-003.jpg

İKİ GRUBUN SAHİP OLDUĞU MARKALAR

Stellantis, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall markalarını bünyesinde barındırırken; Renault Grubu ise Renault, Dacia ve RSM (Renault Samsung Motors) ile global pazarda yer alıyor.

Tavares'in geleceğe dair vizyonu, otomotiv endüstrisindeki konsolidasyon ve elektrikli araçlar alanında liderlik yarışını kızıştırıyor. Hem Stellantis hem de Renault, Çin'in yükselen elektrikli otomobil devi BYD'ye karşı stratejik pozisyonlarını güçlendirmeye çalışırken, sektördeki gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu rekabet, Fransız otomobil üreticilerinin hem global pazardaki konumlarını hem de elektrikli araçlar sektöründeki gelecek stratejilerini şekillendirme potansiyeline sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN