İkinci el konut kampanyası için o gün geliyor! Bu devirde ev almak için son fırsat, 0,99 faizle 180 ay vadeli olacak

İkinci el konut kampanyası için o gün geliyor! Bu devirde ev almak için son fırsat, 0,99 faizle 180 ay vadeli olacak

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte 'Yeni Evim' kampanyası için ikinci el evlerin devreye girmesi planlanıyor. Üzerinde çalışılan projenin fırsatçılara karşı yeni tedbirlerin de alındığını gösteriyor. Aylık 11 bin TL'lik taksit imkanıyla ev sahibi olunacak. Peki ödeme planı nasıl olacak? İşte tüm detaylar...

Yeni yılda ev hayali kuranlara Cumhurbaşkanı'ndan müjde!

Yeni yılda ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara hayal kapısı tekrardan açılıyor. Daha öncesinde yer alan yüksek faiz ve düşük kredi tutarları ile ev almak imkansıza yakın görünüyordu.

Ev almanın hayalini kuramazken geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile vatandaşa yeniden umut doğdu. Sıfır konutların aksine bu kez ikinci el konutlar gündemde yer alıyor. İkinci el konutlar devlet tarafından verilecek destek ile birlikte ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara satılacak.

is-475902405-forms-model-scaled.jpg

180 ay vadeli düşük faiz imkânı!

Sıfır konutlar için 0,69 faiz oranıyla başlayan kampanya ile birlikte ikinci el daireler için başlatılan çalışmaya gözler dikildi. Devlet tarafından verilecek destek ile birlikte artık ikinci el konut sahibi olunabilecek.

ATV Haber'de yer alan taslağa göre ikinci el konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara yüzde 0,99 oranında 15 yıl boyunca yani 180 ay vade imkânı sağlanıyor. Yapılan açıklamalara göre ise yeni projeler için çalışmalar devam ediyor.

real-estate-agent-working-in-his-office-p68s2pn-min-scaled.jpg

Emlakçılar Odası Başkanı'ndan açıklama!

Son zamanlarda oldukça zorlaşan ev satın alma durumu yeni açıklanan kampanyalar ile birlikte kolaylaştırılması hedefleniyor. Yapılan kampanyalar ile alakalı açıklamalarda bulunan Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akça, "Devlet bankalarının 300 bin TL ile sınırlı olan kredilerindeki rakam yukarı doğru çıkarılırsa rahatlıkla konut almak için vatandaşlar talip olacaktır. Tapu tarafında, vergi tarafında bir hareketlilik olur." ifadelerine yer verdi. Kampanya karşısında fırsatçılık yapmak isteyen kişilere ise yeni önlemlerin alınacağı söz konusu. Bu durumda ilan sitelerinde yer alan bilgiler istenecek. Fiyat artışı yapmak isteyen mülk sahibi ise tespit edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN