İkinci taksiti unutmayın! Ek MTV'nin son ödeme tarihi ne zaman?

İkinci taksiti unutmayın! Ek MTV'nin son ödeme tarihi ne zaman?

6 Şubat'ta 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin finansman ihtiyacını karşılanması kapsamında bir kereye mahsus getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ödemeler devam ediyor. İkinci taksitinin ödeme süresi ise 30 Kasım'da sona erecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ortaya çıkan finans ihtiyacı dolayısıyla getirilen ek MTV düzenlemese Anayasa Mahkemesine taşınmış, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali oy birliğiyle reddedilmişti.

Söz konusu kararın ardından gözler gecikme faiz oranı ve ikinci taksite çevirildi. İlk taksitin son ödeme tarihi 6 Eylül'de sona erdi, bu dönemi kaçıran araç sahipleri aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödeyebilecek.

SON ÖDEME TARİHİ 30 KASIM

Ek MTV'nin ikinci taksitinin ödeme süresi ise 30 Kasım'da sona erecek.

İlk taksitten yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edildi ve hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmış oldu.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN