İkramiyeler 15 Bin TL mi oluyor? Emeklilere son dakika sürprizi: İsa Karakaş müjdeledi

İkramiyeler 15 Bin TL mi oluyor? Emeklilere son dakika sürprizi: İsa Karakaş müjdeledi

Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı için kendilerine verilen 3’er bin liralık ikramiyenin 15 bin TL olmasını talep ederken, emeklilere son dakika sürprizi geldi. İsa Karakaş, emeklileri yakından ilgilendiren bayram ikramiyeleriyle ilgili bakın neler söyledi?

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zamma ve bayram ikramiyelerine odaklanmış durumda. Enflasyon oranları yüksek seyirde ilerlerken, emekliler de zorlu ekonomik şartlarda kendilerine yapılan desteklerin artmasını bekliyor.

“İKRAMİYENİN ARTIRILMASI ELZEMDİR”

Emeklilerin bayram ikramiyelerine artış yapılması konusunda beklentide olduğu herkes tarafından bilinirken, TGRT Haber’de konuşan SGK Başuzmanı İsa Karakaş da bu beklentiye değindi.

isa-karakas-emekli-ikramiyesi-2.jpg

Emeklilere verilen 3 bin TL’lik ikramiyenin yeterli olmadığını söyleyen Karakaş, “3 bin lira ile emekliler çay, şeker ve çikolata dahi alamıyor. İkramiyenin artırılması elzemdir." İfadelerini kullandı.

850 TL’YLE KURBAN ALABİLİYORLARDI

Emekli ikramiyelerinin 2018 yılında ilk defa verildiğini söyleyen Karakaş, o zaman verilen 850 TL’lik ikramiyeyle kurban alınabildiğini ifade etti.

isa-karakas-emekli-ikramiyesi-1.jpg

EMEKLİ İKRAMİYELERİ 15 BİN LİRA MI OLACAK?

İsa Karakaş, Meclis’e verilen kanun teklifinde bayram ikramiyesinin minimum 15 bin lira olması gerektiğini belirterek, 15 bin bile çok yüksek bir rakam değil. Ancak küçükbaş bir kurbanlık alınabilir. Kanun teklifini muhalefet verdi. İktidar da destekleyip en azından Kurban Bayramı’nda emeklilerimiz kurban kessin isteriz." İfadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN