İlk kez araba alacaklara ÖTV muafiyeti! İki bakanlığın çalışmasında aşama kaydedildi

İlk kez araba alacaklara ÖTV muafiyeti! İki bakanlığın çalışmasında aşama kaydedildi

Bir süredir gündemde olan 'ÖTV'siz araç' düzenlemesinin ne zaman hayata geçeceği merak ediliyor. Araç sahibi olmak isteyen milyonlar vatandaş, hükümetin çalışmasının sona ermesini bekliyor. İşte, ÖTV'siz araç düzenlemesinde son durum...

Hükümet, ilk kez otomobil alacak vatandaşlara ÖTV muafiyeti üzerine çalışıyor. ÖTV indirimiyle otomobil alma hakkının yalnızca ilk aracını alacak kişilere verilmesi ve 5 yıl satmama şartı getirilmesi bekleniyor.

ÖTV'SİZ ARAÇ FİYATI NE KADAR?

Yurt'ta yer alan habere göre, ÖTV indirimi gelmesi durumunda bazı marka ve modellerde 540 bin TL'ye varan fiyat indirimlerinin gelebileceği tahmin edilirken, hükümetin 2024 Mart ayında yapılacak olan seçimlerden önce müjde olarak bu projeyi hayata geçirmesi öngörülüyor.

ÖTV'SİZ ARAÇ DÜZENLEMESİ NE ZAMAN?

Ancak konu hakkında çalışmanın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında istişare edildiği ve henüz netlik kazanmadı. İki bakanlığın bütçe ve vergi geliri kaybı hesaplamaları sonrasında onaylanması durumunda konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN