IMF'den merkez bankalarına uyarı: Erken gevşemeye karşı dikkatli olun

IMF'den merkez bankalarına uyarı: Erken gevşemeye karşı dikkatli olun

IMF Sözcüsü Julie Kozack, enflasyonun düşmesine rağmen hedefe henüz yeterince yaklaşılmadığını belirterek, merkez bankalarını para politikasında erken gevşemeye karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik görünüm hakkında önemli bir değerlendirme sunarken, merkez bankalarını erken gevşemeye karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. IMF Sözcüsü Julie Kozack'ın basın toplantısında yaptığı açıklamalara göre, küresel ekonomik büyüme tahminleri artarken, enflasyondaki düşüşün henüz hedeflere yeterince yakın olmadığı vurgulandı.

Kozack, Ocak ayında küresel ekonomik büyüme tahminlerinin revize edilerek yüzde 3,1'e çıkarıldığını belirtti. Ancak, bu büyümenin, özellikle ABD ve bazı gelişmekte olan ülkelerdeki direnç sayesinde gerçekleştiğini ifade etti. Bununla birlikte, salgın öncesindeki büyüme seviyelerinin altında kalındığına dikkat çekerek, enflasyonun arz kısıtlamalarının hafifletilmesi ve sıkı para politikalarının etkisiyle beklenenden daha hızlı düştüğünü söyledi.

'ÜLKELER ZAMANINDA UKRAYNA'YA DESTEK OLMALI'

Özellikle Japonya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerdeki büyüme performanslarının beklentilerin altında kaldığına işaret eden Kozack, bu durumun önümüzdeki dönemde ekonomik riskleri artırabileceğini öngördüklerini belirtti. Öte yandan, Ukrayna'nın finansman ihtiyacının ciddi olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumun ülkeye zamanında destek sağlamasının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Rusya'nın ekonomik durumuna da değinen Kozack, ülkedeki askeri harcamaların ve sosyal transferlerin ekonomideki büyümeyi desteklediğini belirtti. Ancak, Rus varlıklarının dondurulması konusunda alınacak kararların yasal dayanağa sahip olmasının önemine vurgu yaptı.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesine yönelik büyüme tahminlerinin düşürüldüğünü de dile getiren Kozack, bölgedeki çatışmaların ekonomik etkisinin büyük olduğunu ifade etti. Özellikle, Süveyş Kanalı'ndaki yük trafiğindeki azalma ve Ümit Burnu'ndan geçen yük miktarındaki artışın bölgedeki ekonomik dengeleri nasıl etkilediğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN