İş dünyasından 'ek bütçe' yorumu: Seçimlere doğru gaz ve fren bir arada

İş dünyasından 'ek bütçe' yorumu: Seçimlere doğru gaz ve fren bir arada

Hükümetin 1.1 trilyon dolarlık ek bütçe teklifini meclise sunmasını değerlendiren iş dünyası, yerel seçimleri işaret etti. İş Yatırım, popülist politikaların devam edeceğini belirerek "Hafta sonu açıklanan ek bütçe kanunu teklifi Ankara’nın yerel seçimlere gazı ve freni birlikte kullanarak gireceğini söylüyor. Deprem hasarı ve seçim vaatlerinin vergi artışlarıyla finanse edilmesini kamu maliyesi anlamında olumlu buluyoruz" dedi.

Hafta sonu mecliste 1.1 trilyon dolarlık ek bütçe kanunu teklifi getirilerek vergilerin artırılması hedefleniyor. Ayrıca cumhurbaşkanına borçlanma limitinin artırılması konusunda yetki verilmesi isteniyor. MTV ve KDV de artırıldı.

Son gelişmeleri değerlendiren İş Yatırım ise yerel seçimlere doğru popülist politikaların devam edeceğini ve yerel seçimlere gazla frenin beraber kullanılarak girileceğini belirtti.

Diken'in aktardığına göre YouTube’dan piyasayla ilgili görüşlerini paylaşan İş Yatırım, şunları kaydetti:

“Hafta sonu açıklanan ek bütçe kanunu teklifi Ankara’nın yerel seçimlere gazı ve freni birlikte kullanarak gireceğini söylüyor. Deprem hasarı ve seçim vaatlerinin vergi artışlarıyla finanse edilmesini kamu maliyesi anlamında olumlu buluyoruz.

'POPÜLİST POLİTİKALAR DEVAM EDECEK'

Buna karşın kur korumalı mevduat (KKM) maliyetinin Hazine’den Merkez Bankası’na aktarılmasını ve 2023 net borçlanma limitinin üç kart artırılması konusunda cumhurbaşkanı için yetki istenmesini yerel seçimlere giderken popülist politikalara devam edileceğinin işareti olarak okuyoruz. Piyasa muhtemele, atılan adımlara enflasyon ve kur tahminlerini yükselterek cevap verecektir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN