İslam Memiş yine tahminleriyle nokta atışı yaptı! Bir ay önce söyledi bugün gerçekleşti! Operasyonların ardı arkası kesilmeyecek

İslam Memiş yine tahminleriyle nokta atışı yaptı! Bir ay önce söyledi bugün gerçekleşti! Operasyonların ardı arkası kesilmeyecek

Piyasa tahminleri ile sık sık gündemde yer alan İslam Memiş, açıklamaları ile yine şaşırtmadı. Bir ay öncesinden İstanbul'da Olanlarla ilgili açıklamada bulunan Memiş, nokta atışı yaptı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…

Son zamanlarda borsada yaşanan hareketlilik dikkat çekerken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’te peş peşe açıklama yaptı. Bugün yaptığı bir paylaşımda 6 Ocak 2023 tarihini işaret eden İslam Memiş, "Anımsatmak isterim" ifadelerini kullandı. Borsa İstanbul'da yatırımı bulunan ya da yatırım yapmak isteyenleri tek tek uyaran uzman isim, tüm detayları bir ay öncesinden açıkladı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…


TAHMİNLERİYLE NOKTA ATIŞI YAPTI


6 Ocak 2023 tarihinde önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, adeta bir kahin gibi olacakları önceden tahmin etti. Memiş, BIST 100 endeksi günlük bazda %7.37 düşüş kaydettiğini ifade ederken bu düşüşün en son Şubat 2022 tarihinde Rusya-Ukrayna savaşı ile yaşandığını belirtti. Günlük bazda yaşanan sert düşüşlerin nasıl okunması gerektiğini sözlerine ekleyen İslam Memiş, iki türlü yorumlanabileceğinin altını çizdi.

islam-memis-aciklama-1-001.jpg
Yaşanan bu düşüşün teknik ve siyasi açıdan yorumlanabileceğini belirten Memiş, teknik açıdan bakıldığında kısa vadeli yerli yatırımcıların zengin olma hayaliyle kredili işlemlerine işaret ettiğini aktardı. Kredili işlem yapan kişilerin sayısının son aylarda ciddi bir artış yaşadığını vurgulayan Memiş, çok yükseldiğini düşünen yatırımcıların ise satış için fırsat kolladığının altını çizdi. Düşüşün yaşanması durumunda panikleyerek satışa yüklendiklerini dile getiren Memiş şu sözleri dile getirdi:


“Tabii bir de “fırsat bu fırsat“ deyip açığa satış yapanlar da devreye girdi. Malum, kredili işlem yapan açığa oynamayı sever. Kumardır onlar için bu piyasa. Erken seçim kararı ve diğer siyasi haber akışlarıyla satış için karar verenlerin aynı güne tekabül etmesi… Bunlar gibi birçok nedeni sayabiliriz.”


GELİŞMELERİ TEK TEK DEĞERLENDİRDİ


Yaşanan düşüşü siyasi açıdan da yorumlayan uzman isim, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, erken seçimle ilgili, “2023 seçim tarihini biraz öne çekebiliriz” açıklamasını hatırlattı. Anayasa mahkemesinin HDP'nin hazine yardım hesabına geçici bloke koymasını işaret eden Memiş, altılı masanın toplanması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye devlet başkanı Esad ile görüşebileceği sinyalleri, Başkan Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna lideriyle görüştükten sonra 6-7 Ocak tarihlerinde Ateşkes haberinin gelmesi gibi birçok siyasi gelişmeyi ifade ettiğini vurguladı.

bist-100.jpg
2 haftadır 5500 puan üzerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladığını söyleyen İslam Memiş, 4900- 4750- 4400 puanlarının görülebileceği uyarısında bulundu.


Yaptığı uyarının nedeni hakkında da açıklama yapan İslam Memiş, yaptığı uyarının teknik ya da siyasi nedenlere dayanmadığını vurguladı. Bir yıldır kurların kontrol altında tutulduğuna değinen Memiş, yerli yatırımcıların borsaya girmeyi tercih ettiklerini aktardı. Borsaya katılımın ,5 milyon yatırımcı olduğunu vurgulayan İslam Memiş %70’inin yerli yatırımcı olduğunun da altını çizdi.


OPERASYONLARIN ARDI ARKASI KESİLMEYECEK


2022 yılında getirinin %196 olduğunu sözlerine ekleyen Memiş yükselmesi beklenen doların toplam getirisinin ise %40 olduğunu belirtti. “Seçim sürecine girdiniz, sizi dolar ile vuramazsak borsa ile vururuz” sözlerini ifade eden kişilerin dün yaşanan siyasi gelişmeleri fırsat olarak kullandıklarının altını çizen Memiş, operasyon sürecine devam edeceklerini de vurguladı.

islam-memis-aciklama.jpg
İslam Memiş, bu durumu fırsata çevirenlerin yatırım, siyasi dış müdahaleler, suikast operasyonları, kredi notu düşürme gibi durumlarla sürece devam edeceklerini ifade etti. İslam Memiş Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşlarının da yayınladığı rapora işaret etti. Türkiye Değerlendirme Rapor tarihleri şu şekildedir:


Scope: 17 Şubat 2023

Fitch: 17 Mart 2023

S&P Global: 31 Mart 2023


Bu tarihlerde belirtilenlerin de yaşanacağına dikkat çeken İslam Memiş, “Ortalığı karıştırmak için ne operasyonları ne de mücadeleleri bitecek." sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN