İspanya'da asgari ücrete yüzde 5'lik zam

İspanya'da asgari ücrete yüzde 5'lik zam

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, asgari ücreti artırma kararı aldı. Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararla, asgari ücret yıllık 14 ödemeyle birlikte bin 134 avroya çıkarıldı. Hükümet, bu artışla birlikte asgari ücret alanların gelir vergisinden muaf tutulmasını da sürdürecek.

İspanya'da asgari ücret 1080 avrodan 1134 (36 bin 288 TL) avroya çıkarıldı. Hükümet Sözcüsü ve Eğitim Bakanı Pilar Alegria, basın toplantısında, 2017'den bu yana yapılan toplam zammın yüzde 54'e ulaştığını belirtti. Alegria, özellikle kadınların da içinde bulunduğu 2,5 milyon çalışanın yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Yeni düzenlemeyle birlikte, 1 Ocak itibarıyla yıllık brüt asgari ücretin 15 bin 876 avro olacağı ifade edildi. İspanya, son 5 yılda Avrupa Birliği ülkeleri arasında asgari ücrete en fazla zam yapan ülke konumunda, ancak Almanya, Belçika ve Fransa gibi ülkelerin gerisinde kalmaya devam ediyor.

Bu karar, İspanya'da çalışanların maddi refahını artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN