İstanbul'da denize girmek bile lüks sayılıyor! Fiyatlar Marmaris'i solladı, plaja gidecekler bu rakamları gözden çıkarsın

İstanbul'da denize girmek bile lüks sayılıyor! Fiyatlar Marmaris'i solladı, plaja gidecekler bu rakamları gözden çıkarsın

Sadece ünlü tatil yerlerinde değil İstanbul’daki plajların bile fiyatları artık cep yakıyor. Öyle ki havaların ısınmasıyla beraber soluğu plajlarda alan vatandaşlar geçen yıl yaptıkları harcamaların neredeyse 2 kat fazlasını yapmaya başladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Havaların ısınmasıyla beraber her sene olduğu gibi bu sene de popüler tatil yerlerindeki fiyatlar gündeme gelmeye başladı. Vatandaşlar fiyatların çok uçlarda olmasından dolayı şehir dışına çıkmayıp kendi şehirlerindeki imkanları değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu kapsamda İstanbul’da yaşayan kişiler kendilerine şehrin plajına atmak istiyor lakin burada da zamlanan fiyatlarla karşılaşıyor. Öyle ki geçen sene plaj girişi için 300 TL alan işletmeciler fiyatları neredeyse 2 kat artırdı. Bu sene sadece girişler için ortalama 500 TL isteniyor. Buna bir de gün içerisindeki yemek ve içmek faaliyetleri de eklendiğinde plaja gitmek isteyen kişilerin en az 1000 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor.

yeni-proje-15.jpg

1 HAZİRAN İTİBARİ İLE AÇILIYOR

Yaz sezonuna girilmesine az bir zaman kala sıcaklardan bunalan ve kendini plajlara atmak isteyen vatandaşlar, Plajların bir an önce açılmasını bekliyor. Lakin şimdiden gündeme gelen fiyatlar ürkütücü nitelikler taşıyor. Öte yandan TV100’de yer alan bir habere göre, Kilyos’taki 1 Haziran itibarıyla açılacak. Bu kapsamda Kilyos'ta bulunan hemen hemen her beach'te yenileme çalışmaları gerçekleşiyor. Söz konusu bu çalışmaların yanı sıra uygulanacak olan fiyat politikası da belli oldu. Geçen yıl ile kıyaslandığı takdirde arada uçurum var desek yeridir.

yeni-proje-16.jpg

GİRİŞ ÜCRETLERİ CEP YAKIYOR

Halk plajları da henüz açılmasa da onların tarifesi de ortaya çıktı. Kilyos'taki halk plajları için şu anda belirlenen ücret ortalama 350 TL.

yeni-proje-17.jpg

Geçen sene özel bir beach'te deniz keyfi yapmanın bedeli ortalama 300 TL'den başlıyordu. Bu yıl ise bu rakam 500 TL'ye çıktı. Ancak bu 500 TL'lik ücret, yalnızca giriş ücreti.

yeni-proje-18.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN